Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Augusztus 22. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 33. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 33. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során összesen tizenhárman sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Augusztus 15-én hétfőn délután kigyulladt egy harminc négyzetméteres büfé Győr határában a Bécsi út mentén. A tűz egy nagyfeszültségű trafóházat, valamint egy száz négyzetméteres épületet is veszélyeztetett. A győri hivatásos tűzoltók a helyszínre kérték az áramszolgáltatót, s miután a szolgáltató elvégezte a feszültségmentesítést, négy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz nem terjedt át a szomszédos épületre. A büfében két gázpalack is volt, az egyik megsemmisült a tűzben, a másikat a tűzoltók kihozták az épületből. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Kedden este kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kilenc négyzetméteres fabódé Sopronban a Hosszú utcában a vasúti sínek közelében. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral megfékezték a lángokat. A tűzesetben sem sérült meg senki.

Szemétszállító teherautó és nyerges vontató ütközött Bősárkányon szerda délelőtt. A balesetben nem sérült meg senki, viszont a nyerges vontató sofőrje beszorult a járművébe, őt a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói szabadították ki, majd a kamion áramtalanítása után a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Győrújbaráton a Veres Péter utcában csütörtökön éjjel. A villanyoszlop az ütközés erejétől kitört, csupán a vezetékek tartották. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek és a rendőrségnek átadták.

A péntek délután hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt 18 helyszínre vonultak Győrben a tűzoltók. Tényleges tűzoltói beavatkozás csupán 8 helyszínen történt, mivel az esetek többségében a tűzoltók kiérkezéséig a csapadékvíz elszivárgott, vagy mennyisége jelentősen lecsökkent. Jellemzően családi házak pincéjéből kellett eltávolítani a befolyt vizet, de betört a csapadék egy győri mélygarázsba és az egyetem folyosójára is. A káresetek felszámolását a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók, valamint a téti, győrszemerei és mosonszentmiklósi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai hajtották végre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.