Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Január 29. 09:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr és Sopron: egészségügyi határérték felett a légszennyezettség

Győr és Sopron: egészségügyi határérték felett a légszennyezettség

Megint szennyezett volt a levegő Győrben. A szálló por mennyisége a Szent István úti és a Szigethy Attila úti mérőállomáson is meghaladta az egészségügyi határértéket. A szállópor miatt köhögés léphet fel, az idősek és a légző

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség adatai alapján, csütörtökön a szállópor koncentrációja ismét határérték felett volt Sopronban. A levegő szennyezettsége a megengedett érték majdnem másfélfélszerese volt. A városban a 70 mikrogrammot érte el tegnap a köbméterenkénti szálló porkoncentráció. A pm10 esetében az egészségügyi határérték 50 mikrogramm köbméterenként. Az egészségügyi határérték után a második fontos küszöb a 75 mikrógramm/köbméter, mert ha ezt az értéket két egymást követő napon is eléri a szálló por koncentrációja - és a harmadik napra sem jósolnak enyhülést - akkor az önkormányzatokat, védelmi bizottságokat fel kell készíteni.

( Corvinus Rádió, Kék Duna Rádió )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.