Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Október 14. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

Győrben nemcsak a 20 éveseké a világ - A Művész Staféta újabb rendezvénye a győri Hotel Kálváriában

Győrben nemcsak a 20 éveseké a világ - A Művész Staféta újabb rendezvénye a győri Hotel Kálváriában

Megérdemelten nyerte el Győr városa a "Kultúra Magyar Városa 2010" címet, hiszen az elmúlt 2-3 évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott ezen a téren is. A kultúra és művészetpártolásról méltán híres Solymosi házaspár is s

A győri Hotel Kálvária művészetpártoló tulajdonosai, Dr. Solymosi Péter és felesége, Dr. Kiss Ilona rendszeresen helyet adnak nemcsak képzőművészeti kiállításoknak, zenei esteknek, hanem különböző művészeti ágak jeles képviselőivel is rendeznek találkozó esteket. Ennek szellemében a héten tovább folytatódott a „Művész Staféta” elnevezésű program sorozat, mely ismét érdekes programot kínált a győri művészetkedvelő közönségnek, idősebbeknek, és fiatalabbaknak egyaránt. 2010. október 12-én tartották a Hotel Kálvária Kamillus termébe, Dr. Hegyi Ilona „Fák” című fotókiállásának nyitórendezvényét. A kiállítás megtekinthető a Hotel Kálváriában október 12-től november 5-ig, mindennap 9-18 óráig.

Az est során Békésy Jenő zongorajátékát hallgathatták meg a kiállítás iránt érdeklődők és Hessling Erika költőnő előadásában verseket élvezhettek. A kiállítás szervezője és háziasszonya Baksa Kálmánné művészeti vezető.

A Hotel Kálvária és a Carmen étterem tulajdonosai közel 20 éve támogatják a hazai, de főként a „Kultúra Magyar Városának” jeles képviselőit, kezdve a fiatal tehetségektől a befutott művészekig. A Győri Balett társulatát is több mint egy évtizede támogatják, és családi vállalkozásban működtetett Carmen éttermüket is a Carmen című balett hatására nevezték el. A minőségi fogászatot vezető házaspárnak köszönhetően még az idén találkozhatunk Rákász Gergely orgonaművésszel, és együtt lehetünk büszkék a következő kiváló Carmen díjas Győri Balett művészre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.