Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Szeptember 15. 08:09, szombat | Helyi

Győrbox őrzi a kerékpárokat a buszpályaudvaron

Győrbox őrzi a kerékpárokat a buszpályaudvaron

16 kerékpár tárolására alkalmas a vidéki buszpályaudvarnál kedden átadott GyőrBox rendszer, amelynek segítségével a közterületen is biztonságban tudhatjuk kétkerekű járműveinket…

A tárolás mindössze negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint a bokszok használati díja. – mondta el az országosan egyedülálló rendszer átadásakor Radnóti Ákos. A városüzemeltetésért felelős alpolgármester kiemelte, az önkormányzat kiemelten kezeli a kerékpáros közlekedést, a kerékpárutak építése és felújítása folyamatos, a GyőrBike rendszer is minden évben új állomásokkal bővül.

A GyőrBoxok telepítése mellett is azért döntöttek, mert ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen döntsenek a kerékpáros közlekedés mellett. Arra számítanak, hogy a zárható tárolókat a nagyobb értékű kerékpárok tulajdonosai veszik majd igénybe. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy már keresik a következő GyőrBox állomás helyét, de a felszíni kerékpáros tárolókat is bővítik az idén.

Az újszerű rendszer működéséről Fóti Balázs a Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője beszélt. Mint mondta, a boxok a csomagmegőrző mintájára használhatóak. A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan biztosít jogosultságot a rendszer használatához.

Ezt a kártyát tölthetjük fel, és ezzel a kártyával tudjuk nyitni a tárolókat. A foglaltságot akár előre is megnézhetjük majd az interneten, de a helyszínen is ellenőrizhetjük a kártyánk segítségével. Míg a kétszintes állomás alsó dobozaiba csak be kell tolni a kerékpárt, addig a felsőkbe egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le a járművünket. A nyitás és zárás sikerességét fény és hangjelzés is mutatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.