Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 04. 07:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győri ETO FC, DVSC: Közép-Európában a legjobban rajtoló klubok között

Győri ETO FC, DVSC: Közép-Európában a legjobban rajtoló klubok között

Dinamo Zagreb, Dinamo Bucuresti, Sparta Praha. Három csapat, amely utolérheti Közép-Európában az ETO és a DVSC csapatát abban a tekintetben, hogy veretlenül vívja meg az első hét fordulót a nemzeti bajnokságban.

A horvátoknak már csak egyet kell nyerni, a román és a cseh csapatnak még 2-2 mérkőzést, hiszen ezek a bajnokságok később indultak, mint a mienk. A Győri ETO FC menetelése kapcsán arra voltunk kíváncsiak, vajon a szomszédos országok első ligájában vannak-e hasonlóan kiemelkedő teljesítmények? - olvasható a győri klub hivatalos honlapján.

Akik ugyanott tartanak, mint mi:

Szlovákiában is 7 forduló telt el a bajnokságból, itt 12-en küzdenek az elsőségért. A jelenlegi listavezetőnek, a Slovan Bratislavának már 2 veresége és egy döntetlenje van a 4 győzelem mellett. Északi szomszédunk élmezőnye a lehető legszorosabb, a második és az ötödik hely között pontazonosság van. 12-12 pontos gyűjtött eddig a Nitra, a Zilina, a Trnava és a Zlate Moravce is.

Szlovéniában is hét fordulón vannak túl az együttesek a 10 csapatos első ligában, a Maribor még csak 5 pontot vesztett, így ők a listavezetők. A fővárosi Olimpija Ljubljana 14, a Gorica 13 pontos jelenleg.

A svájci szuperliga is 10 gárdával indult neki a 2011-es szezonnak. Eddig 7 fordulón vannak túl a csapatok. Az FC Luzern 4 győzelmet és 3 döntetlent ért el, így 15 ponttal vezetik a bajnokságot. Őket szorosan, mindössze egy ponttal lemaradva követi az FC Thun, ők a 4 győzelem mellé két döntetlent és egy vereséget tudnak felmutatni. A harmadik helyen itt is pontegyenlőséggel áll két csapat, mind a Servette, mind az FC Sion 11-11 pontot szerzett az eddigi összecsapásokon.

Egy mérkőzéssel előbbre - egy mérkőzéssel hátrébb

Ukrajnában 8 lejátszott mérkőzés után két csapat áll az élen azonos pontszámmal: Mind a Dinamo Kijev, mind a Shakhtar Donyeck 6 győzelmet és 2 döntetlent ért el az idei pontvadászatban, így 20-20 pontot számolhatnak össze a tabellára tekintve. Őket mindössze 2 pontos hátránnyal követi a Metalist Kharkiv, míg a negyedik helyen a Tavriya Simferopol áll, ők kissé leszakadva - 14 ponttal állnak.

Ausztriában 6 fordulón vannak túl a csapatok, itt a 12 pontos Salzburg mögött a 11 pontos Admira Wackert és a 10 pontos Austria Wient találjuk, de egy győzelemre a listavezetőtől a negyedik helyen álló Sturm Graz sincs még leszakadva.

Horvátországban a Dinamo Zagreb 6 forduló után 100%-os teljesítménnyel vezeti a tabellát. Jó a sorsolásuk, hiszen ebből 4 alkalommal otthon játszottak. Már jelentős a pontelőnyük, hiszen a Hajduk Split és a Koprovnica 13-13 pontot gyűjtve, 5 ponttal lemaradva követi a fővárosiakat a tabellán.

És akiknek később indult a szezon

A bosnyák bajnokságban induló csapatok jobbára 5 mérkőzést játszottak eddig, de többen is halasztás miatt még csak 4 összecsapáson vannak túl. A tabellát az FK Sarajevo vezeti, 13 pontot gyűjtöttek. Második helyezett a Velez, 2 ponttal lemaradva a listavezetőtől. Az ideiglenes dobogó alsó fokára a Borac Banja Luka állhatott fel, de ők azon csapatok közé tartoznak, akik kevesebb mérkőzést játszottak, így ez alatt 10 pontot szereztek, hasonlóan a Siroki Brijeghez. Utóbbi viszont minden kiírt összecsapását lejátszotta.

A román bajnokság első 3 helyén fővárosi csapat áll: első helyen a Dinamo Bukarest áll, eddig mind az öt összecsapásukat sikerrel vették. A Rapid egy vereséget már szenvedett és így 12 ponttal áll a második helyen. A harmadik bukaresti csapat a Steaua, ők az eddigi mérkőzéseken 10 pontot tudtak összegyűjteni.

A lengyel első osztályban 5 forduló után már nincs veretlen csapat. Ugyanakkor az első 3 helyezett között csak a gólarány tesz különbséget, mindannyian 10-10 pontot gyűjtöttek. A sorrend: Lech Poznan, Slask Wroclaw, Polonia Warszawa. A bajnokág kiegyenlítettségére jellemző, hogy a 4-6 helyek között hasonlóan pontegyenlőség alakult és csak 1 ponttal vannak lemaradva az első helytől.

A cseh pontvadászatban 5 összecsapás alapján a Sparta Praha a listavezető, pontveszteség nélkül. A második helyen a Bohemians 1905 áll, 12 pontot szereztek. Nyakukon lohol a harmadik helyezett Mladá Boleslav, egy ponttal vannak lemaradva a dobogó második fokáról.

A Bolgár A ligában a CSZKA Szófia és a Chemo More Varna is veretlen, utóbbit rosszabb gólkülönbsége szorítja a második helyre. Mindketten 12 pontot szereztek a 4 mérkőzésen. A 3. helyen is hasonló a helyzet: mind a Litex Lovech, mind a Ludogorets Razgrad is szerzett már egy döntetlent győzelmei mellett, így 10-10 ponttal állnak.

A szerb első osztályban még csak 3 mérkőzés került lejátszásra, ezeken eddig az FK Hajduk Kula még nem vesztett pontot és vezeti a tabellát. A második helyen pontegyenlőség alakult ki, a Vojvodina és a Sloboda Sevojno 7-7 ponttal állnak. A Partizan Beograd 6 ponttal 4. helyezett.

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.