Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 25. 11:18, vasárnap | Helyi

Győri ETO KC - nyertünk a Fradi elleni rangadón

Győri ETO KC - nyertünk a Fradi elleni rangadón

A Győri Audi ETO KC a 2016/17-es szezon első hazai mérkőzésén legnagyobb hazai riválisát, a fővárosi zöld-fehéreket fogadta az Audi Aréna Győrben.

Az első játékrészben fej-fej mellett haladnak a csapatok, az FTC egy gólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe. A második félidőben azonban lányaink fordultak egyet, és egyből átvették a vezetést, amit a végéig ki sem engedtek a kezükből, szép játékot produkálva nyertek a Fradi ellen.


audi banner
A mérkőzés a hagyományosan a szezon elején odaítélt Halbritter díj átadásával indult, amit egyik tehetséges utánpótlás játékosunk kap meg. Ebbe a szezonban a junior csapat szélsője, Moharos Vivien érdemelte ki kitartó edzésmunkájával a díjat.

Mörk, Knedlikova, Amorim, Hársfali, Broch, Görbicz hatossal kezdett Ambros Martín, a kapuban pedig Grimsbö várta a hárítandókat. A Fradi eső támadásából hetest kapott Kovacsics betörésének köszönhetően, amit Nerea be is lőtt (0-1). Aztán a másik oldalon Broch-ot rántották le, ami kiállítást ért a játékvezetők szerint is. Duda befutás közben labdát kapott, amit kegyetlenül a hálóba juttatott. Újabb hetest ítéltek ellenünk, amit ismét Nerea lőtt be a 4. percben (1-2). Ellentámadásban Görbicz felemelkedett és megszerezte a második győri gólt. Aztán érkezett a válasz Lukács részéről, utána megint a Fradi tudott eredményes lenni, Snelder révén 2-4 az állás a hetedik percben. Egy gyors ellentámadást követően Groot bejátszását Broch érvényesítette. Grimsbö-nek Lukács talált be, aztán a másik oldalon Amorim ismét villant zsinórban kétszer, amivel kiegyenlítettünk, a következő támadásban pedik Mörk révén átvettük a vezetést a 11. percben (6-5). Görbicz következett, megnyílt előtte a fal, amit nem hibázott el. Harmadik hetesüket lőhették a vendégek (7-6). Szucsánszki kiegyenlített a 15.percben. Grimsbö két ziccer hárításával tartotta az egált. Ambros Martín időt kért, ami után Mörk talpról bemutatott egy gyönyörű alsó elhajlásos lövést (8-7). Nerea elengedte talpról, ismét egál következett, aztán megtalálták a beállót a fővárosiak, és átvették a vezetést a 20. percben. (8-9). Groot két emberen átverekedte magát, egyik védőjét ki is állították (9-9). Nerea átlövésgóljával ismét a Fradi vezetett. Groot szabálytalankodott, de Hornyák belötte (9-11). Mörk megjátszotta Lökét, ami büntetőt ért, Görbicz gólra váltotta. Ötödik hetesét is belötte az FTC (10-12). Mörk bejátszásának köszönhetően Löke is megszerezte első gólját a mérkőzésen. Mörk hetest harcolt ki, de Görbicz kihagyta, maradt a 11-12 a 28. percben. A félidő vége előtt másfél perccel időt kért Elek Gábor. Puhalák a lefújás előtt bemutatkozott, amivel kialakult a félidő eredménye: 12-13.

Gyors ellentámadásból egyből eredményes tudott lenni a győr Hársfalvi révén a második játékrészben, aztán ismétlődött Groot által, ezzel meg is fordult az eredmény 14-13-ra. Schatzl indításgóljával egyenlített a Fradi az 35. percben. Kovacsics ellen belemenést ítéltek a bírók, egyből érkezett a választ Knedlikovától egy hosszú egyenesbe lőtt bombával. Löke befordulásból lőtte második találatát (16-15). Knedlikova bevágta jobb szélen másodikját, aztán Groot volt eredményes, hárommal el is ment az ETO a 40. percben (18.15). Kovacsics szépített első góljával. Görbicz talpról ellőtte, ismét három volt közte (19-16). Lukács szépített jobbszélen a 45. percben, de az ellentámadásban ugyanezt tette Knedlikova. Négyre növelte a hazai előnyt Groot egy kintről ellőt bombával. Büntetőt lőhetett a Ferencváros, amit Kiss nem engedett érvényre jutni (21-17). Mörk felugrásból visszahúzta a rövidbe Birónak. Kovacsicsot sérülés miatt le kellett kísérni a pályáról. Szucsánszkí megverte védőinket, megszerezte első gólját. Mörk talpról lőtte el az 51. percben (23-18). Knedlikova ismét lerohanásgólt szerezhetett. Lukács negyedik találatával szépített (24-19). Mörk ismét hetesből érvényesült, aztán Löke talált be egy lerohanás végén, amivel már hét volt közte a lefújás előtt három perccel, amit egy perccel később Knedlikova nyolcra növelt (27-29). Az utolsó támadásban még Görbicz megfejelte az eredményt egy góllal, így a vége 28-19 lett.
A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 4972 fő.

Mestermérleg
Elek Gábor, FTC-Rail Cargo Hungaria: Gratulálok az Audi ETO-nak, megérdemelten nyertek, de annak nem örülök, hogy ilyen gólkülönbséggel. Az első félidőben jól támadtunk, nem tudtak átmenni rajtunk. A súlyban és a magasságban megmutatkozó különbség azonban megmutatkozott a második félidőben nagyon. Tudtuk, hogy ha az ETO jól játszik, nagyon nehéz dolgunk lesz, de a végjátékkal elégedetlen vagyok.

Ambros Martín, Győri Audi ETO KC: Gratulálok az ellenfélnek, jól játszottak, megnehezítették a dolgunkat főleg az első félidőben. A játékunkon látható volt, hogy még nem vagyunk teljes formában, mindössze húsz napunk volt együtt készülni. Olyan csapattal kerültünk ma össze, akik nagyon okosan játszottak, és tudták, hol vannak a gyenge pontjaink. Éppen ezért adódtak nehézségeink. A szünetben azonban megbeszéltük a problémáinkat, ami meg is látszott játékunkon.

Hornyák Dóra, FTC-Rail Cargo Hungaria: Az első félidőben azt játszottunk, amit megbeszéltünk. Támadásban nem csináltunk sok hibát. A második félidőben lelassultunk, aztán sok labdát adtunk el, és kapkodtunk, és ezért alakult ki ez a nagy különbség.

Jana Knedlikova, Győri Audi ETO KC: A két különböző félidőre szeretnék reagálni. Az elsőben nem igazán tudtunk igazán úgy működni, amilyen csapat vagyunk. De ez az, amiben nagyon sokat fejlődtünk a második játékrészben, és a védekezésünk is igazán felerősödött, és ezért tudtunk labdákat szerezni, valamint a kiváló kapusteljesítmény, ami még kiemelendő.

NBI 2. forduló
2016.09.24. 16:00
Audi Aréna GYőr
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria: 28-19 (12-13)

Fotó: Kovács Anikó

ETO-FTC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.