Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 07. 11:39, péntek | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Győri zenészek az A38 hajón- VIDEÓVAL

Győri zenészek az A38 hajón- VIDEÓVAL

Szerkesztőségünk két nagy kedvence a Colombre Band és Bogi is fellép Európa legjobb helyén, az A38 hajón, a Magyar Dal Napján. Idén ötödször rendezik meg a magyar dalokat népszerűsítő programot.

Nyolc vidéki településen, két határon túli tiszteletbeli helyszínen és tizennégy budapesti színpadon zajlanak az élőzenei produkciók szeptember 9-én. Több száz ismert előadó, amatőr együttes lép fel a magyar dalünnepen, többek között Presser Gábor, a Csík Zenekar, a 30Y, vagy az Anima Sound System.

Hagyományosan minden szeptember második vasárnapján egy teljes napig – a csatlakozó helyszíneken és a médiában – kizárólag magyar dalok, szerzemények hallhatók. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Presser Gábor által megálmodott országos eseményfolyamot. „A Sziget nélkül nem tudtuk volna elkezdeni a Magyar Dal Napját. Azóta sok minden történt, talán nem túlzás azt mondani, hogy ez egy sikertörténet. Önkéntesen csatlakoznak hozzá partnerek, művészek, olyan ez, mint egy piros betűs nemzeti ünnep a naptárban” – mondta el a sajtótájékoztatón Presser Gábor.

Nos ezen a piros betűs ünnepen lép fel Budepesten két győri zenész is. A Colombre Band frontembere Váray László és Dallos-Nyers Boglárka, alias Bogi is nagyon örült a felkérésnek.

- Sikeresen zártuk, az idei fesztiválszezont, rengeteg helyen léptünk fel nagy sikerrel, a Magyar Dal Napját is mindannyian nagyon várjuk- mondja Váray László.- Jó alakalom ez arra, hogy az emberek felfigyeljenek a magyar zenére, a magyar zenészekre.

A Colombre Band egyébként már visszatérő vendégnek számít a Magyar Dal Napján, nem úgy, mint Bogi, a mindössze 15 éves győri énekesnő, aki nemrég debütált élete első videoklipjével.

- Három dal erejéig állok majd színpadra az A38-on, egy Tompos Kátya, egy Máté Péter dallal és természetesen a Mesehőssel- mondja Bogi, aki maga is alig hiszi, ami mostanában történik körülötte.- Nagyon várom a fellépést, mert ezek élő produkciók, szeretném megmutatni magam a szakmának is, hiszen friss zenészként sokat adok a tapasztaltabbak véleményére.

A Colombre hétfőn belecsap a második nagylemez felvételének munkálataiba, és ígérik, szeptemberben készülni fog még egy videoklip. A győri mentőhelikopter leszállón forgatott nagysikerű videójuk után mi is kíváncsian várjuk, mivel fognak előrukkolni.

Bogi számára már másként alakul az élet. A fiatal lány elkezdte a kilencedik évfolyamot a Révai Miklós Gimnáziumban, így számára most a tanulás lesz a legfontosabb. A szeptemberi, kora őszi hangulatban jó érzéssel gondolhat vissza a bikinis napokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.