Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. November 26. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Győri felderítők csípték nyakon őket..., színesfémként akartak túladni a tükörcsapágyakon...

Győri felderítők csípték nyakon őket..., színesfémként akartak túladni a tükörcsapágyakon...

A Győri Rendőrkapitányság felderítői vontak intézkedés alá egy fehér színű Ford Transit gépkocsit Nyúlon. Az autó átvizsgálása során a rakodótérből ömlesztve, zsákokba pakolva kerültek elő Audi Q7, Audi A3, VW Golf Plus és BMW M

A nyúli telephely udvarának és raktárainak átkutatásakor a felderítők további alkatrészeket, szállításra előkészített, közel száz darab VW Golf VI. visszapillantó tükröket, VW Golf VI. tükörburkolatot és több száz darab belső csomagolású fekete ládát azonosítottak be. A telephelyen talált alkatrészek lefoglalásra kerültek. Származásukat illetően kiderült, hogy valamennyi egy mosonszolnoki cég raktárhelyiségéből származik. Telephelyről történő kikerülésüket egy, a gyárban dolgozó helyi lakos szervezte meg, aki kihallgatásakor részleges beismerő vallomást tett.

A mosonszolnoki gyárban fenti alkatrészek hiányát három hónapja észlelték, amely jelentős termékkiesést okozott számukra. Pótlásukról ez idáig gondoskodni nem tudtak, mivel a fenti csapágyak gyártásával a külföldi beszállító már leállt. A megtalált alkatrészek átvételét követően a logisztikai vezető megdöbbenve tapasztalta, hogy azokon színesfémként akartak túladni a tolvajok. A csapágyak ugyanis azonosító számmal és gépjármű logóval ellátott alapelemei a visszapillantó tükrök gyártásának.

A nyomozók egy 33 éves budapesti és egy 40, valamint 35 éves mosonszolnoki lakos ellen indítottak eljárást jelentős értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt. A trió tagjai 2,5 millió forint értékben tulajdonítottak el alkatrészeket a mosonszentmiklósi gyárból. Büntetési tételként egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak a gyanúsítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.