Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 20. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Horváth Ádám

Győri siker a 11. ARC plakátkiállításon!

Győri siker a 11. ARC plakátkiállításon!

A 11. ARC plakátkiállításon egy győri fiatalember, Horváth Ádám Lájkolják? c. munkája kiállításra került. Horváth Ádám 24 éves, győri születésű. 18 éves kora óta foglalkozik digitális grafikával, kitűnő minősítéssel szerzet

Grafikai munkái már több mint 1 millió nyomtatott oldalon jelentek meg. A Pannon Egyetem országos díjat nyert öregdiák magazinjának (A NAGYBETŰS c.) főszerkesztője, a nemzetkö-zi referenciákkal rendelkező (például a 2010-es Nemzetiségi Filmszemle offline grafikai meg-jelenését tervező) FiveStar! Design vállalkozás vezető grafikusa.
Horváth Ádám élvonalbeli sportoló, 5 éve tagja az NB1 Extraligás Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club csapatának, amely tavaly a veszprémi röplabdasport fennállásának legnagyobb sikerét elérve a 4. helyen végzett. A többszörös korosztályos országos bajnok sportoló eredményei elismeréseként 2010. szeptember 8-án Dr. Schmitt Pál köztársasági el-nök jelenlétében „Jó tanuló, jó sportoló" díjat vehetett át Dr. Rédey Ákostól, a Pannon Egye-tem rektorától.

HOL, MIKOR?
A 11. ARC plakátkiállításon a „Hol élsz Te? Minek képzeled magad?" kérdésekre kerestek választ az alkotók. A szakértők által az „utóbbi évek legerősebb kiállítása"-ként aposztrofált kulturális seregszemle 2010. szeptember 2-22-ig tekinthető meg ingyenesen, a nap 24 órájá-ban, Budapesten az Ötvenhatosok terén. Horváth Ádám munkája egy különleges felületen kapott helyet: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a szervezők létrehoztak egy gyűjtőplaká-tok, amin az adott év legnépszerűbb témája (idén a közösségi hálók) köré épülő legjobb mun-kákat mutatják be.

MIT?
-Bekerültél a szakma legnívósabb versenyére. Először pályáztál az ARC kiállításra?
-Már több éve érdeklődve figyelem az ARC-ot, a legizgalmasabb hazai kulturális esemé-nyek egyikének tartom. Mivel évek óta digitális grafikával is foglalkozom, természetesen eljátszottam a gondolattal, hogy pályázom, de idén próbálkoztam először. Engem is meg-lepett, hogy egyből beválogattak.
-Milyen munkával indultál?
-Két anyagot készítettem és az jutott be, amelyikre kevésbé számítottam. Az idei év legje-lentősebb közéleti eseményét, az Országgyűlési Választásokat dolgoztam fel szokatlan formában: a képen a miniszterelnök képzelt Facebook bejegyzései láthatók. A plakát nem akar vicces lenni, nem kritikus vagy megbotránkoztató, egyszerűen tényeket közöl. A ke-ret érdekes, a stílus meglepő, talán ezért esett rá a zsűri választása.
-Milyen előnyökkel jár egy ilyen siker?
-Óriási elismerésként élem meg, a szakma visszaigazolásaként. Az ARC-ra nem a pénzért kell pályázni, a fődíjasok is inkább tárgynyereményeket kapnak. Az élmény a fontos! Rengeteg emberhez eljutott az üzenetem. Részt vehettem egy alkotói esten is, ahol szemé-lyesen találkoztam Bakos Gáborral és Geszti Péterrel, megtudtam, ők hogyan látják a munkáinkat. Stílszerűen: ezt lájkoltam leginkább!
-Jövőre is készítesz plakátot?
-Csak ha akad mondanivalóm és jó minőségben meg tudom jeleníteni. Remélem, így lesz!

(Fotók: Kráml Dávid)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.