Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 07. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győri verseny a vásárlókért: árubőség és meghosszabbított nyitvatartás

Győri verseny a vásárlókért: árubőség és meghosszabbított nyitvatartás

Ebben az évben még nem számítanak kimagasló forgalomnövekedésre a győri belvárosi üzletek. A boltok a hétvégéken is nyitva tartanak, ám a kereskedők szerint kell egy kis idő, amíg a vevők megszokják ezt. A bevásárlóközpontok és a f

November 26-án kezdődött az idei adventi vásár Győrben. Most először nemcsak a faházak, hanem a belvárosi üzletek is hosszabban tartanak nyitva. Az ötlet az ipartestületé, a tagok szerint csak így lehet felvenni a versenyt a multikkal. Eddig úgy tűnik, jól döntöttek.

Néhány bolt vezetője másként látja. Ők azt mondják, az elmúlt két hétvégén nem volt értelme nyitva tartani. Nézelődő még akadt, ám csak néhányan vásároltak. Hasonlóról számoltak be a faházakban árusítók is. Ők azt várják, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy lesz a forgalom. Komoly növekedésre is számítanak, mert szerintük már elmúlt a válság, az emberek bátrabban adnak ki pénzt ajándékokra. Ugyanezt látja az egyik győri bevásárlóközpont marketingese is. Tapasztalatai szerint néhány hónapja látványosan többen térnek be hozzájuk és aki ott van, vesz is valamit. Az elmúlt két végén ugrott meg igazán a forgalom, körülbelül 20-30 százalékos növekedésről beszélnek a boltok tulajdonosai. Éppen emiatt egyáltalán nem zavarja őket a belvárosi boltok hosszabb nyitva tartása.

Az, hogy végül melyik üzlet-típus kerül ki győztesen a vásárlókért folyó versenyből, csak karácsony után dől el. A belvárosi boltok minden esetre azt mondják, néhány év kell ahhoz, hogy átrendeződjön a piac és az emberek visszaszokjanak hozzájuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.