Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Január 27. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Győrtől Sopronig előre kell fizetni a házaságkötési ceremóniáért

Győrtől Sopronig előre kell fizetni a házaságkötési ceremóniáért

Ezentúl fizetni kell a házasságkötési ceremóniáért. Az erről szóló jogszabály január elsejétől hatályos, és kimondja: az anyakönyvi hivatal munkaidején kívül igénybe vett szolgáltatás pénzbe kerül. Az önkormányzatok maguk dönt

Az 1982. évi 17-es számú törvényerejű rendelet szabályozza a házasságkötési eljárást. A jogszabályt tavaly év végén módosította a parlament oly módon, hogy hivatali időn túl illetve hivatali helyiségen kívül csak díjfizetés ellenében lehet a párokat összeadni. A Zichy palotában hétfőn, kedden és szerdán fél négykor, csütörtökön hatkor, pénteken pedig egykor jár le a munkaidő, aki ez után szeretne esküvőt, fizetnie kell. A győri képviselőtestület pénteken tárgyalja a témát. A tervezet szerint a családi intézetben 4000 forintért, külső helyszínen pedig 6000-ért adja össze a párokat az anyakönyvvezető. Az esküvőszervezők nem örülnek a változásoknak. Szerintük a városok tehetnének egy jó gesztust a házasulandók felé.

Sokan úgy vélik, ez a néhány ezer forint nem számít, hiszen egy esküvő összes költsége meghaladhatja a fél millió forintot is. Mások azt mondják, hogy a szerényebb ceremóniát kérőknél igenis fontos, hogy mennyi le a végösszeg. Az önkormányzatok egyébként rövidesen döntenek, Sopronban 2ezer forint körüli díj várható, Szombathelyen pedig 20 ezer forintról beszélnek. Ezekhez jön még persze a terembérleti díj is, ez Győrben 4 és 15 ezer forint között mozog, külső helyszínen pedig 34 ezerbe kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.