Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Július 15. 06:35, hétfő | Belföld

Hableány-katasztrófa: Újabb információk derültek ki, összefüggéstelen mondatokat beszélt a kapitány

Hableány-katasztrófa: Újabb információk derültek ki, összefüggéstelen mondatokat beszélt a kapitány

A május 29-i budapesti hajókatasztrófa nyomozása során felvett újabb tanúvallomásokat tanulmányozva erősödik a gyanú, hogy a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij Csaplinszkij sokkot kapott, amikor rájött, hogy emberek halnak meg a hibája m

A Viking Sigyn kapitánya összefüggéstelenül rádiózott a Hableány elmerülése után, egyszerre angol, német és orosz szavakat használva.

A Navinfo Rádió diszpécsere szerint percekkel a katasztrófa után jelentkezett, és érthetetlen mondataiból csak annyit lehetett kihámozni, hogy "havária" (hajóbaleset. a szerk.) történt.

A diszpécser és társa a térség hajóinak úgynevezett AIS-adatait ellenőrizve jött rá, hogy a Sigyn elsüllyesztette a Hableányt, a rádiózásból pedig megtudhatták: emberek estek a vízbe - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint a katasztrófa idején szolgálatban lévő diszpécser tanúvallomásában azt mondta: a balesetről nem azonnal értesült, csak percekkel később jelentkezett a Viking Sigyn kapitánya a 22-es csatornán, azaz nem a vészhelyzetvonalon. A diszpécser nem értette, mit mond a kapitány, aki egyszerre beszélt oroszul, németül, angolul, és csak visszakérdezésre nyögte ki, hogy "havária".

Forrás: origo.hu

Fotó: Ajpek Orsi / index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: