Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Február 05. 07:29, szombat | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Halálos ítélet a betegszállítás felett

Halálos ítélet a betegszállítás felett

A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) ellenzi a szaktárca tervezett rendeletmódosítását. Az Országos Betegszállító Szolgálat és a NEFMI tegnapi egyeztetését követően veszélybe került a betegszállítás ellátó ren

Anyagi és jogi aggályok
Dr. Bíró Ferenc, az MBOE elnöke a tagság egyöntetű véleményét hangsúlyozva rámutatott, az irányítási rendszer átalakítása további fél milliárd forint többletköltséget jelent az államháztartás számára. Az OMSZ irányítási rendszere a már egyébként is megkurtított betegszállítási kasszából kerül finanszírozásra, amely újabb 400 millió forint elvonását jelenti. Az akadozó betegszállítás az egészségügy teljes rendszerére kihat, hiszen minden ötödik orvos-beteg találkozó a szolgáltatás révén jön létre. Az OMSZ irányítása esetén olyan, előre nem látható következmények is lehetnek, amelyben az MBOE nem hajlandó jogi és a morális felelősséget vállalni.

Átgondolták?
Mindemellett az MBOE a rendeletmódosítást gazdasági és hatékonysági szempontból
átgondolatlannak értékeli, hiszen a Tárca nem elemezte a mentés és a betegszállítás szétválasztása óta eltelt 3 év tapasztalatait. Továbbá hiányzik a jogszabálytervezet gazdasági megalapozottságát indokoló tanulmány és a finanszírozás pénzügyi elemzése is. A taggyűlés és a mai egyeztetés után ugyanakkor az MBOE vezetése és tagsága reményét fejezte ki, hogy további szakértői tárgyalásokon a fennálló vitás kérdések tisztázhatók, valamint hogy a
betegszállítás jelenlegi instabil helyzetére sikerül szakmai érdekek mentén megoldást találni. Amennyiben az irányítási rendszer az MBOE megyei irányítóinál marad, készek a betegszállítás érdekében a további egyeztetésekre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.