Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Január 14. 15:11, kedd | Belföld

Hamarosan egységes töltőt kaphatnak a mobiltelefonok

Hamarosan egységes töltőt kaphatnak a mobiltelefonok

Napirendre került a mobiltöltők egységesítéséről szóló kezdeményezés, mely egyaránt szolgálja a fogyasztók és a környezet érdekét.

Tóth Edina fideszes EP-képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén sajnálta,hogy bár több mint 10 éve napirenden van a kérdés, máig nem hozott eredményt – olvasható Tóth Edina sajtóközleményében.

„Jelentősen csökkennének a fogyasztók költségei, ha az egységes töltő nem csupán a mobiltelefonokhoz, hanem tabletekhez, e-könyv olvasókhoz és más hordozható eszközökhöz is illeszkedne” – emelte ki.

A fideszes EP-képviselő elengedhetetlennek tartja, hogy a fogyasztók szabadon dönthessenek arról, vásárolnak-e új töltőkészüléket az új eszközhöz. Szerinte ez csak úgy érhető el, ha az egységes töltő bevezetésével egyidejűleg megszűnik az eszköz és a töltő együttes értékesítése.

„Az új rendelkezés a környezetvédelem szempontjából is kedvező lenne, hiszen jelentősen csökkenne az elektromos hulladék mennyisége” – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Illusztráció - Shutterstock

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.