Hírek
2014. Február 22. 05:00, szombat |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Hasnyálmirigyrákot okozhat a feldolgozott hús
Napi két szelet bacon szalonna vagy egy kolbász jelentősen megnöveli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát - állapította meg egy svéd tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
A kutatók számításai szerint napi mindössze 51 gramm feldolgozott hús fogyasztása, mintegy 19 százalékkal megnöveli a halálos daganatos betegség kialakulásának kockázatát.
Az étrendben meglehetősen gyakran használt feldolgozott, pácolt vagy füstölt húsok mindennapos fogyasztása rendkívül káros lehet. Ráadásul a hasnyálmirigyrákot meglehetősen nehéz diagnosztizálni. Egyrészt mert nincs rá megfelelő szűrési módszer, másrészt mert a páciensek nem veszik komolyan a tüneteket: sárgaság, hasi fájdalom, fogyás.
Fő csapás tehát ebben az esetben is a megelőzés lenne, s a tanulmány szerint ezt könnyen meg lehet tenni, csupán csökkenteni kell a feldolgozott húsok fogyasztását.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld
Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának
A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.
2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld
Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra
Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink
2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld
Zuhanórepülésben az ipari termelés
KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.
2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld
OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja
Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.