Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 15. 07:37, csütörtök | Belföld

Hétvégén már jöhet a fagy

Hétvégén már jöhet a fagy

Hétvégére egyre nagyobb területen lesz fagyos a hajnal, nappal a 10 fokot sem érjük el – számol be az Időkép.

A hét hátralévő részében fokozatosan egyre hidegebb lesz. Csütörtök hajnalban helyenként, majd pénteken, szombaton már egyre több helyen fagyhat. Vasárnap hajnalra már országszerte fagypont alá süllyed a hőmérséklet, nappal pedig a 10 fokot sem érjük el.

Csütörtök hajnalban helyenként északon, a magasabb pontokon és a fagyzugos területeken fagyhat. Nappal 9-14 fokig emelkedik a hőmérséklet. A Dunántúlon párás, ködös lehet a reggel, napközben viszont sok napsütés ígérkezik. Keleten lehet több felhő, de csak jelentéktelen záporok, kisebb eső alakulhat ki. Az északias szél a Dunától keletre élénk, néhol erős lehet.

Péntektől a hét végéig csapadék nem valószínű, száraz, többnyire napos időre van kilátás. Az északkeleti szél napközben a legtöbb helyen feltámad, helyenként erős lökések kísérhetik.

A vasárnap hajnal már országszerte fagyos lesz, -1, -6 fokig csökken a hőmérséklet, napközben pedig a hónapnak megfelelő hőmérséklet lesz jellemző, 5 és 9 fok között alakulnak a maximumok. A hét utolsó napjára mérséklődik a légmozgás, és ekkor már több felhő lesz felettünk. Csapadék a jelenlegi számítások szerint hétfő hajnalban érkezhet, ami a magasabb pontokon hó, illetve helyenként havas eső lehet.

Forrás: MTI; gyorplusz.hu

Kép: gardenista.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk