Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. December 09. 10:09, péntek | Életmód

Hogy szervezzünk gyerekzsúrt?

Hogy szervezzünk gyerekzsúrt?

Egy kisgyermek életében meghatározó élmény, amikor barátaival együtt ünnepelheti a születésnapját. Szülőként nem egyszerű feladat belevágni egy gyerekzsúr előkészületeibe, majd zavartalanul lebonyolítani azt.

Legcélszerűbb, ha hetekkel a zsúr előtt lefixáljuk a dátumot. A legideálisabb időpont mindenképp a hétvége, mondjuk egy szombat koradélután, amikor biztosan el tudnak jönni a meghívott vendégek, akár szüleikkel együtt. Első körben mérjük fel, hogy lakásunk/házunk hány virgonc kisgyermeket képes kényelmesen befogadni! A meghívottak létszámának meghatározásakor ne essünk túlzásokba, de nem árt, ha néhány tartalék vendéget is hívunk arra az esetre, ha gyermekünk legjobb pajtásai nem tudnak megjelenni a zsúron! A meghívón ne csak a zsúr kezdetét, hanem a várható befejezését is tüntessük fel, így a legtöbb szülő egy időben fog érkezni a gyermekéért, ez számunkra nagy segítség! Időben szerezzük be a party-kellékeket: lufik, sisakok, papírtrombita és konfetti mind feldobják a hangulatot. Konzultáljunk a többi gyermek szüleivel, ha kell, kérjünk tőlük segítséget! A saját munkánk könnyítése érdekében szerezzünk be a zsúrra papírpoharakat, papírtányérokat! Ez nem csak praktikus megoldás, de kis ideig leköthetjük azzal a gyermekek figyelmét, hogy felrajzolják rá az óvodai jelüket.

Az előkészületeknél gondoljunk arra, hogy a gyermekeknek nem szükséges drága uzsonnát tálalni, mert valószínűleg nem lesznek éhesek. A ropi, keksz, teasütemény bőven megteszi, emellé készíthetünk hidegtálat, kisebb szendvicseket, gyümölcssalátát, melyeket, ha vicces figurák formájában tálalunk tuti sikert arat a gyermekek körében. Mielőtt összeállítjuk a menüt, beszéljünk a többi szülővel, hogy a gyermeke nem allergiás-e valamire! Az étkezőasztalt terítsük meg előre, hogy a zsúron már csak a tálalás legyen a feladat! Mielőtt megérkeznek a vendégek, rendezzük gyerkőcbaráttá azt a helyiséget, ahol a zsúrt kívánjuk tartani! Pakoljuk el a törékeny, éles tárgyakat és azokat, amelyeket féltenénk, ha megrongálódnának! Egy gyermekzsúr alkalmával számolnunk kell azzal, hogy a gyermekek valószínűleg futkosni, rohangálni és bújócskázni is fognak. Amennyire csak lehet, érdemes a teret „kibővíteni”. Találjunk ki olyan játékokat, amelyek egyszerre lekötik az összes résztvevő figyelmét! Ha tanácstalanok vagyunk, kérjük ki óvodapedagógusok véleményét! Ne feledkezzünk el a zenéről, azt a gyermekek imádják! Szinte minden gyerekzsúr kötelező kelléke a lufi. Lufiból állatfigurákat, virágokat hajtogathatunk, amiket a kicsik a zsúr végén hazavihetnek. Erőfeszítéseinkért a jutalom pedig nem marad el a nap végén: egy letörölhetetlen, boldogságtól sugárzó kisgyermek mosolya.

Címkék: gyerekzsúr, szervezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.