Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 30. 12:41, péntek | PR

Hong Kong metropolisz, ahol Piedone is járt

Hong Kong metropolisz, ahol Piedone is járt

Kivétel nélkül minden ázsiai körút kihagyhatatlan részét képezi Hong Kong. Nem csak a Piedone-sorozat második részéből ismerhetjük azonban a monumentális várost, hanem annak számos nevezetességéről is.

A gyakran futurisztikus, mindig nyüzsgő nagyváros a lakosság számától függetlenül is ultramodern tömegközlekedéssel, színvonalas szolgáltatásokkal és makulátlan tisztasággal várja a turistákat.

A hétmilliós metropolisz gasztronómiája és az általa kínált szórakozási lehetőségek apropóján is kedvelt úti célnak számít. A statravel.hu összegyűjtött néhány olyan nevezetességet, melyet akkor is érdemes felkeresni, ha csak egy-két nap áll rendelkezésünkre Hong Kong felfedezéséhez.

Hong Kong híres éjszakai piaca

A Kowloon főút közelében helyezkedik el a város híres éjszakai piaca, ahol azonnal belekóstolhatunk az ázsiai gasztronómia legjavába. A haléttermekben magunk választhatjuk ki azt az állatot, amelyet szeretnénk elfogyasztani. Állatvédők számára nem feltétlenül a legjobb választás a program. Annál inkább a „Fények Szimfóniája”, melyet a világ legnagyobb hang-és fényjátékaként tartanak számon.

A minden nap este nyolc órakor kezdődő lézershow összesen 30 felhőkarcolót világít meg. Ha lehetőség van rá, akkor megéri hajóról néznie, onnan igazán pazar a látvány. A fényszennyezés egyébként nagyon jellemző a városra, így a környezettudatosságot szem előtt tartók tetszését valószínűleg nem fogja elnyerni a számtalan energiapazarló, mesterséges fényforrás.

Út a Viktória-csúcsra

Hong Kong legismertebb hegye a Viktória-csúcs, amelyet a Peak Tream segítségével lehet megközelíteni. A 120 éves drótkötélvasút egy kilátóhoz vezet, ahonnan fenséges látvány nyílik a Victoria Harbour-ra, valamint a város híres üzleti negyedére. Ellátni fentről a Lantau szigetén megtalálható Buddha szoborig is.

Lantau-sziget a természet szerelmeseinek

A Hong Kong szigetei kerülnek szóba, akkor a Lantau-sziget egyértelműen vezeti a népszerűségi listát. A 15 hektáron elterülő terület két nemzeti parkot is magában foglal, az erdei ösvények, a különleges vízesések pedig egy egész más világot teremtenek, mint amit a nyüzsgő metropoliszban megszokhattunk. A szigeten egykoron 150 kolostor működött, ma már mindössze egy. Ettől függetlenül még mindig az „imádkozók szigeteként” tekintetnek a honkongiak arra. Az 520 méteres magasságban levő ülő Buddha-szobor a világ legnagyobb szabadtéri szobraként kihagyhatatlan nevezetességnek számít.

A 34 méteres szobor talapzatához hosszú lépcsősor vezet fel, a Po Lin kolostorban pedig ma is szerzetesek élnek. A turisták feljuthatnak a szoborhoz a lépcsőkön át, de a Ngong Ping felvonó is rendelkezésre áll. A hatméteres drótkötélpálya Hongkong belvárosa felett, zöld övezeteken keresztül vezet, és a 25 perces utazás felejthetetlen élményt kínál.

Csillagkomp a szárazföld és a Hong Kong-sziget között

Bár két alagúton keresztül is megközelíthető a sziget, de a Csillagkomp névre hallgató vízi jármű sokkal szebb látványt ígér. A Hong Kong területén egyébként is megszokott hatalmas forgalom a vízi utakra is igaz, hiszen az alternatív városnézésként is kitűnő választásnak bizonyuló komp környékén szárnyashajókkal és dzsunkákkal is gyakran találkozni.

A rengeteg bevásárlási lehetőségről, a monumentális fényreklámokról, a remek gasztronómiáról, a vallási nevezetességekről és a számos szórakozási lehetőségről is híres, elképesztő ütemben fejlődő nagyváros hosszabb tartózkodásra is kiválóan alkalmas, hiszen látnivaló akad bőven területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből