Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Június 20. 16:43, hétfő | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú város honlapja

„HULLÁMSZOBOR” RINGATÓZIK AZ ADYVÁROSI TAVON

„HULLÁMSZOBOR” RINGATÓZIK AZ ADYVÁROSI TAVON

Újabb látványossággal bővült a korábbi években teljesen felújított pihenő övezet, ezúttal a tó közepére került a Csapásirány című köztéri szobor, amely Kelemen Zénó szobrászművész alkotása…

A győri önkormányzat törekvése, hogy a városrészekben legyenek olyan területek, ahol az emberek megpihenhetnek, kikapcsolódnak, jól érezhetik magukat. Tipikusan ilyen a teljes átalakuláson keresztülment és ma már nagy népszerűségnek örvendő adyvárosi tó környezete is, amely most egy újabb elemmel bővült. – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester.

A tó új látványossága az NKA pályázatának támogatásával valósult meg, amelynek leleplezésén Radnóti Ákos alpolgármester kiemelte, a tó körül mindig történik valami, a közelmúltban például a várjátszóteret bővítették, most pedig egy egyedülálló alkotást adnak át. A városrész önkormányzati képőviselője kiemelte, egy modern és egyedi szoborról van szó, amely jól illeszkedik a megújult környezetbe.

A kompozit technikával készült alkotásról Kelemen Zénó szobrászművész kifejtette, a mű egy elképzelt lehetséges hullám metaforája, melyben megjelenik az organikus és a geometrikus elemek keveredéséből kialakuló egységes formavilág. „A vízen ringatózás és a hullámok ritmikus ismétlődése valósággá teszi az anyagba merevedett mozgást.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.