Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. December 28. 20:15, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------

A Norvég-tenger fölötti középponttal markáns ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló frontrendszere mára virradóan a Skandináv-félszigettől a kontinens nyugati partvidéke közelén át az Ibériai-félszigetig húzódott, borongós időt, többfelé esőt, záporesőt okozva arrafelé. A Fekete-tengertől északkeletre található a középpontja az Európa időjárását alakító másik légköri képződménynek, egy anticiklonnak. A magasnyomás az Appennini-félszigetig húzódik, amelynek területén szintén borult ég a jellemző, sokfelé párás, ködös a levegő. Az említett ciklonról lefűződött légörvény okoz sokfelé esőt a Földközi-tenger keleti medencéjében. Európa-szerte az ilyenkor szokottnál enyhébb az idő: a mediterráneumban többnyire 12, 17 fokot mérnek, egész napos fagy csupán a Skandináv-félsziget és Oroszország egy részén fordul elő. A Kárpát-medencében is folytatódik az enyhe idő, bár vasárnap egy gyenge hidegfront hatására már csak délkeleten számíthatunk tartósabb napsütésre.

Várható időjárás vasárnap estig:
--------------------------------

Éjszaka a Duna-Tisza közén, az Északi-középhegység térségében és a Dél-Dunántúlon többfelé sűrű köd képződik. Vasárnap nyugat felől a kezdetben többé-kevésbé napos területeken is erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a déli óráktól már csak délkeleten lehet napsütés. Vasárnap délutántól a Nyugat-Dunántúlon többfelé, estétől a középső országrészben helyenként kisebb eső, zápor valószínű. A délkeleti, déli szél szombaton északnyugaton többfelé megerősödik, Sopron környékén akár viharossá is fokozódhat. Vasárnap reggelre a szél mindenütt mérséklődik, és napközben egyre többfelé északnyugatira fordul.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 6 és 11 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: