Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 10. 16:05, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A szárazföld északnyugati, északi és északkeleti részeinek időjárását hullámzó frontrendszer határozza meg. Arrafelé jellemzően borult az ég, a Brit-szigeteken és Skandinávia nyugati partvidéke mentén szórványosan esik az eső, az Urál előterében pedig havazik. Ugyanakkor a Földközi-tenger nyugati medencéjétől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkság déli részéig nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásnak köszönhetően a felsorolt tájakon általában napos, száraz az idő. A magasnyomás peremén, a Balkán-félsziget felett azonban sok a felhő, és ott több helyen fordul elő eső, főként a magasabb tájakon havas eső, hó is. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nagy részén jobbára 10 és 18 fok között változik, de az Ibériai-félszigeten és Franciaországban nagy területen mérnek 19, 26 fokot is.
A Kárpát-medence fölé a fentebb említett anticiklon peremén eleinte még kissé nedvesebb, majd kedden már ismét száraz levegő áramlik.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Eleinte elsősorban a déli országrészben lesznek erősen fátyolfelhős tájak, de csapadék ott sem valószínű. Éjszaka kelet felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, kedden már csaknem zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Az északkeleti, északi szél főként napközben élénkül meg több helyen.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt -3, +3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb idő valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13, 17 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk