Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 28. 14:06, hétfő | Életmód

Így éld túl a szakítást!

Így éld túl a szakítást!

A nálunk tapasztaltabbaktól folyton hallhatjuk azt a közhelynek számító mondatot: idővel jobb lesz.

Ám ameddig a "jobb lesz" be nem következik, addig is túl kell élni valahogy a szívfájdalmat. Most, a jelenben. Abból kiindulva, hogy minden ember másmilyen, nyilván nem létezik egyforma recept a szakítás feldolgozására. Segítségül összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek felgyorsíthatják a "gyógyulás" folyamatát.

1. Sírd ki magad!

Igen, szabad. Még akkor is, ha már régóta tudtad, hogy a kapcsolat vakvágányra szalad, jót tesz a lelkednek. Nem is hinnéd, de megteszed ez első lépést a gyógyulás felé.

2. Ne ess az emlékek fogságába!

Ami elmúlt, azon már nem lehet változtatni, de a jövő még előtted áll, gondolj arra, hogy nem ok nélkül lett vége a kapcsolatnak, s kaptál egy új esélyt, hogy olyan partner mellett köss ki, akire mindig is vágytál.

3. Percről percre szabály!

Ne próbálj rögtön megoldást találni arra, hogy mi lesz veled nélküle, karácsonykor, vagy 3 év múlva...Friss szakítás esetén előfordulhat, hogy félóránként elsírod magad, de amint a jelen pillanatra koncentrálsz, észre fogod venni, hogy egyre kevesebbszer történik meg veled. Először óráról órára, majd napról napra ritkulnak a szomorkodással töltött pillanatok, csak koncentrálj mindig az adott feladatra/tevékenységre, s azt fogod tapasztalni, hogy egyre több idő telt el sírás/szomorkodás nélkül.

4. A barátok azért vannak, hogy melletted álljanak!

Ne gondold, hogy a barátaid agyára mész az önsajnálattal. /Na jó...Lehet/ De végső soron azért vannak, hogy a nehéz időkben is melletted álljanak, meghallgassanak és megvigasztaljanak. Ilyenkor ezer jó tanácsot fogsz kapni, de a saját érdekedben szelektálj, hogy ezek közül melyeket fogadod meg!

5. Nevetni kötelező!

Biztos van kedvenc szórakoztató sorozatod, vagy egy olyan irodalmi alkotás, ami felvidít. Fókuszálj a vicces képekre, filmekre és könyvekre! Egy napig se tétovázz! A nevetés gyógyít és feledtet!

6. Kerüld a romantikus filmeket!

Az érzelmi állapotunk sohasem konstans, de ebben az időszakban meg pláne nem. Egyszer jó kedved van, azt hiszed már túl vagy rajta, máskor telesírod a párnádat. Ne aggódj, ez normális! Mindenesetre ne teremts magadnak olyan helyzetet ami rásegít, hogy még rosszabbul érezd magad!

7. Nézz szembe önmagaddal!

Lásd meg ki vagy, ha nem vele vagy! A párok - főleg ha éveket töltöttek együtt - általában átvesznek egymástól szavakat, szófordulatokat, szokásokat. Minél több idő telik el a szakítás után egyre inkább rájössz, hogy kezdesz a volt párodtól átvett szokásoktól megszabadulni. Ha ezt észre veszed magadon, jó úton haladsz afelé, hogy ismét önmagad légy.

8. Keress új hobbit!

A szakítás után azt csinálsz, amit csak szeretnél. Bárki lehetsz, bárhová eljuthatsz, mert nincs senki, aki megmondaná neked, hogy mit tegyél. Biztos, hogy neked is van olyan titkos álmod, amit azért nem tudtál megvalósítani, mert nem csak magadtól függtél. A függetlenség felszabadít, boldoggá tesz.

9. Ne ess a sztereotípiák csapdájába!

A szakítás utáni nehéz időszakban sem szabad elfelejtened, hogy minden ember más értékekkel, tulajdonságokkal rendelkezik. Ne általánosíts, mert csak magadnak ártasz vele!

10. Türelem!

Ne siettesd az időt, s legfőképp ne hasonlítsd a te életedet másokéhoz! Ne kudarcként, hanem lehetőségként éld meg a szingli állapotot!

+1 tipp

Bocsáss meg!

Ne miatta, hanem magad miatt! A harag és a gyűlölet, a sértettség egy idő után felőröl és elveszi minden energiádat. Bármekkora sebet is ejtett rajtad a volt partnered, tiszteld meg saját magad azzal, hogy elengeded! Megérdemled a boldogságot, s azt, hogy kiteljesedj egy olyan partner oldalán, aki minden szempontból tökéletes számodra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.