Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. December 28. 20:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így lehet átvinni jövő évre a szabadságot

Így lehet átvinni jövő évre a szabadságot

A két ünnep között veszik ki a legtöbben a szabadságukat. Bár sok kereskedés van nyitva, a legtöbb vállalatnál, hatóságnál, de még az építkezéseken sem dolgoznak. Akinek viszont még így is marad szabadsága, az átviheti a 2014-es évre, de ennek feltételei vannak.

A legtöbb kereskedés kinyitott a pihenőnapnak, vagyis szombatnak megfelelő pénteken. A két ünnep között szinte leáll az ország, mert sem a vállalatoknál sem pedig a hivatalokban nem dolgoznak ilyenkor. Egy felmérés szerint az emberek 70 százaléka karácsony után veszi ki a megmaradt szabadságát.

Sokaknak azonban az ünnepek után is marad szabadsága. A legtöbben azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mikor és hogyan vehetik ki a fennmaradt napokat.

„A szabadságot minden esetben az esedékesség évében kell kiadni és ez a munkáltató kötelezettsége” - mondta a Híradónak nyilatkozó szakértő, aki elmondta: 2014-re is át lehet vinni az idén megmaradt szabadságot, de ennek feltételei is vannak. „A szabadság egyharmada a következő év végéig átvihető, ez nagyon fontos szabály, és ez azt jelenti, hogy ha van, mondjuk 21 nap szabadságom, akkor 14 nap szabadságot ki kell vennem az esedékesség évében és hét napot a következő év végéig jövőre még megtehetem” - tette hozzá Kéri Ádám, a LIGA szakszervezetek jogi szakértője.

Idén már csak két munkanap lesz: december 30. és 31.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.