Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Április 12. 13:08, csütörtök | Külföld

Íme minden idők leghíresebb csókja

Íme minden idők leghíresebb csókja

Jean-Luc Godard 1965-ben forgatott Bolond Pierrot filmjének csókjelenete látható a 71. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.

A sajtónak szerdán bemutatott plakáton két, ellentétes irányba hajtó autóból áthajolva Anna Karina és Jean-Paul Belmondo csókolózik egymással.
"Egy nő és egy férfi csókolózik" - adták közleményük címének a fesztivál szervezői, ami a francia sajtó szerint finom utalás a Harvey Weinstein filmproducer szexuális bűncselekményei miatt a filmiparban 2017 október óta tartó botrányra.

A plakáton látható fotó eredetijét Georges Pierre (1927-2003) készítette, aki harmincéves karriere során több mint száz forgatást örökített meg, s a Filmes Fotográfusok Egyesületének alapítója volt.
A plakátot a 27 éves Flore Maquin grafikus tervezte, aki rendszeresen együttműködik az Universal Pictures, a Paramount Channel, az Europacorp filmforgalmazókkal és az Arte televízióval.


A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-én nyílik meg a francia riviérán. A fesztivál május 19-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz. A hivatalos versenyprogramot csütörtökön teszik közzé.

Forrás: origo.hu

Kép: Cannes

Címkék: Cannes, csók, film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -