Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 17. 07:14, vasárnap | Helyi

Ingolstadti hokisok látogattak Győrbe

Ingolstadti hokisok látogattak Győrbe

Az U20-as jégkorongcsapat megismerhette a győri Széchenyi István Egyetem modern infrastruktúráját és az intézmény által kínált sokszínű lehetőségeket is.

A sportolók campustúrán vehettek részt, ahol felfedezték az intézmény modern infrastruktúráját és akadémiai környezetét. A Nemzetközi Programok és Alumni Központ munkatársai bemutatták az egyetemet, illetve az Audi Hungariával meglévő, több évtizedre visszanyúló, rendkívül szoros együttműködést is, közölte a Széchenyi István Egyetem.

Mint írták, az ingolstadti csapat látogatása több szempontból is jelentős. Azon túl, hogy a testvérvárosok találkozása mindkét fél számára fontos, a Széchenyi-egyetemnek is meghatározó a német fiatalok jelenléte, mely egy gyümölcsöző együttműködés kezdetét jelentheti az oktatási és sportkapcsolatokban. A győri intézmény számos sportsiker otthona, elkötelezett a sport és az egészséges életmód mellett, és innovatívan dolgozik azon, hogy széles körű nemzetközi kapcsolatait folyamatosan tovább bővítse.

Az ingolstadti juniorok az egyetem mellett természetesen a győri Nemak Jégcsarnokot is megismerhették, ahol kétszer is megmérkőztek az UNI Győr ETO HC U21-es együttesével. Mindkét meccs izgalmas csatát és vendéggyőzelmet hozott: a német fiatalok 4–3-as és 4–2-es sikerrel térhettek haza.

Forrás/fotó: Széchenyi István Egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.