Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Január 08. 15:11, szombat | Helyi

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

A szolgáltató már a karácsonyi ünnepek előtt kihelyezte a fenyőgyűjtő helyeket jelző ketreceket, illetve táblákat a városban. A fenyőfák január 31-ig vihetőek el a kijelölt gyűjtőhelyekre.

A kidobott karácsonyfák elszállítása folyamatosan történik, két-három naponta minden gyűjtőpontról elviszik a növényeket. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a nem kijelölt helyekre vagy a szelektív hulladékszigetekre tilos elhelyezni a fenyőfákat, ez illegális hulladékelhelyezésnek minősül, amit a hatóság büntet.

Több, mint 100 helyen jelölte ki gyűjtőpontot

A Győr- Szol Győrben a karácsonyfák közterületen történő összegyűjtéséhez idén is több mint 100 gyűjtőhelyet jelöl ki a város területén. Az elmúlt években megszokott helyszínek mellé két új is felkerült a listára, az egyik is Amadé László utca 1. számmal szemben lévő, a másik az Örkény utca 17. szám melletti zöldterületen található.

A belvárosban fenyőfagyűjtő ketrecek, a lakótelepeken táblával kijelölt helyek jelzik a gyűjtőpontokat. A szolgáltató ezúton is kéri a lakosságot, hogy a fákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyekre vigye.

A Győrben összegyűjtött mintegy 35.000 – 40.000 darab karácsonyfát hasznosítják, ezért a szolgáltató ezúton is kéri, hogy a fenyőfákról a díszeket, fényfüzéreket és talpakat kidobás előtt lehetőség szerint mindenki szedje le.
A győri fenyőgyűjtő helyek listája a www.gyorszol.hu weboldalon illetve a szolgáltató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.