Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 01. 14:45, csütörtök | Helyi

Járai Máté ahol tud, segít!

Járai Máté ahol tud, segít!

Járai Máté, a Győri Nemzeti Színház művésze a napokban a Szent Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonában járt, hogy az ott lakókat meglátogassa.

A népszerű színész szívügye, hogy segítsen a nehezebb sorsú embereken. „Egy korábbi szerepem kapcsán még közelebb kerültem az elesettekhez és azokhoz, akik segítségre szorulnak. A Kripli című darabban egy fogyatékkal élő fiút játszottam. Hasonlóságot éreztem, hogy milyen is lehet elesettnek lenni” – mondta el a Győr+ Televíziónak Járai Máté. Hozzátette: ő sem jó anyagi körülmények között nőtt fel, volt alkalma megtapasztalni, milyen, ha üres gyomorral kerül ágyba, vagy nem kap uzsonnát. „Gyerekkoromban megfogadtam, hogy ha megtehetem, akkor segíteni fogok ott, ahol tudok” – zárta gondolatát a művész, aki ígéretét rendszeresen betartja, hiszen számos jótékonysági eseményen részt vesz.

A mesélés után egy gyors salátázásra is jutott idő, amit a színész a lakókkal közösen készített el.

Az otthon vezetője, Juhász Péter elmondta, hogy az intézmény feladata, hogy azokon a családokon és gyermekeken segítsenek, akiknek a lakhatása már nehézkes. „A család egységét szeretnénk fenntartani azzal, hogy biztosítunk nekik lakhatást és szociális segítséget.”

A héten különleges programokkal kedveskedtek a lakóknak. Az otthon fő támogatója egy telekommunikációs cég, amelynek segítségével egyre színesebb rendezvényekben lehet részük a lakóknak, és persze a társaság tárgyi adományokkal is segíti a létesítményt.

GYP

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.