Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 18. 09:21, hétfő | Helyi
Forrás: Győr Megyei jogú Város honlapja

Javaslattételi felhívás „Szent László-érem” elismerések 2016. évi adományozására.

Javaslattételi felhívás „Szent László-érem” elismerések 2016. évi adományozására.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése javaslattételi felhívást tesz közzé „Szent László-érem” elismerések 2016. évi adományozására.

A díj adományozására javaslatot tehet: a polgármester és a közgyűlésben mandátummal rendelkező önkormányzati képviselő, győri székhelyű civil szervezet a legfőbb szerv döntése alapján, párt győri szervezete, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, valamint Győrben működő: települési nemzetiségi önkormányzat, kamara, a gazdasági és szakmai érdekképviselet, egyház, közigazgatási szerv, bíróság, ügyészség, rendőrség, továbbá az önkormányzat fenntartásában vagy működtetésében lévő intézmény.

"Szent László-érem" adományozható azon személynek vagy közösségnek, aki vagy amely tudományos, művészeti, kulturális, sport, vagy egyéb területen elért eredményével, teljesítményével a város érdekeit szolgálta, és jó hírnevét öregbítette.

Az írásba foglalt javaslatokat Győr Megyei Jogú Város Polgármesteréhez (9021 Győr, Városház tér 1.) 2016. május 4-én 15,00 óráig beérkezőleg kell benyújtani. (Postán keresztül történő továbbítás esetén a küldeményt olyan időpontban kell postára adni, hogy az biztonsággal beérkezzen fenti határidőig.)

A kitüntetési javaslatnak tartalmaznia kell:
a jelölt személy vagy közösség fontosabb adatait (név vagy megnevezés, születési vagy alapítási hely, idő, lakcím vagy székhely, foglalkozás vagy tevékenységi kör, telefonos elérhetőségek),
a kitüntetésre javasolt életútjának, munkásságának, teljesítményének, tevékenységének ismertetését (iskolai végzettség, tudományos fokozat, publikáció, elismerés, civil szervezeti tagság, tisztség, általa vagy részvételével megvalósított jelentős program, karitatív vagy mecénás tevékenység, stb.),
a kitüntetés megjelölését és részletes indokolását, melyben az is kiemelésre kerül, hogy a javasolt személy vagy közösség különösen mely tevékenység alapján méltó az elismerésre.

Az előkészítés és döntés során csak a javaslattételre megjelölt határidőig beérkezett és az ismertetett feltételeknek megfelelő javaslatok vehetők figyelembe.

A javaslattétellel kapcsolatos részletes információ kérhető: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Jogi és Önkormányzati Osztályán (9021 Győr, Városház tér 1. Tel.: 96/500-101), A vonatkozó rendelet és a javaslatok benyújtásához használható nyomtatvány innen letölthető:http://hirek.gyor.hu/cikk/javaslatteteli_felhivas_48.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.