Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. December 02. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Jeges utak, több mint 40 riasztás – halálos áldozat is van

Jeges utak, több mint 40 riasztás – halálos áldozat is van

Már több mint negyvenszer riasztották a tűzoltókat a szerdai ónos eső miatt. A jeges utak elsősorban Vas, Zala és Komárom-Esztergom megyében okoznak gondot, több utat is le kellett zárni. A rossz idő miatt történt balesetekben eddig egy em

Az országos katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szerda hajnaltól délig országosan 43 riasztást kaptak a tűzoltók. Legtöbbször összecsúszott és árokba borult járműveket kell menteni a lefagyott utakon. Az M3-as autópálya 142-es kilométerében 7 személyautó ütközött össze, de ugyanitt, a szemközti oldalon is karambolozott két kocsi. A helyszínelés miatt a forgalom lelassult, torlódásra kell számítani. A 148-as kilométerben egy teherautó borult árokba.

A 86-os főút Zala megyei szakaszán, Zalalövő közelében járhatatlanná vált az út, a jeges aszfalton nem lehet közlekedni, mint ahogy a 74-es, a 75-ös és 76-os úton is lefagyott az aszfalt. Az említett főutakon Zalaegerszeg közelében gyakorlatilag járhatatlanná váltak az utak, több tucat kocsi vesztegel.

Komárom-Esztergom megyében Tinnye és Perbál között több autó is árokba csúszott, a műszaki mentés idejére teljes útzárra kell számítani.

Győr-Moson-Sopron megyében a 86-os főúton Szilsárkány közelében két teherautó csúszott össze, egyik irányban sem lehet közlekedni.

Már korábban lezárták a rédicsi átkelőt a rossz időjárás miatt. A Rédicsig eljutott kamionokat parkolókba terelik. Ezzel egy időben, a 86-os számú főúton Zalalövőnél több kamion is elakadt, ezért a Szlovénia felét tartó kamionokat már Szombathelyen és Körmenden félreállítják a rendőrök. A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy csak halaszthatatlan esetben induljanak útnak.

Leányfalun, a 11-es számú főúton, az Erkel utcánál egy autó borult fel, a járművet a tűzoltók állították kerekeire. A balesetben senki nem sérült meg.

Dabas és Újhartyán közti úton is baleset történt szerda délelőtt: itt három személyautó ütközött össze, egy ember súlyosan megsérült.

Hajnalban az M1-es autópályán történt halálos baleset: a 104-es kilométerben három kamion ütközött egymásnak a Budapest felé vezető oldalon. Az egyik teherautó műszaki hiba miatt megállt a leállósávon, társa pedig egy másik kamionnal előtte, hogy segítsen. Ekkor egy harmadik kamionos beléjük hajtott, majd az ütközéstől nekicsapódott a szalagkorlátnak és felborult. A sofőr a jármű alá szorult és a helyszínen meghalt. Az autópályát egy időre Budapest felé teljesen le kellett zárni.

Narancsszínű riasztás az egész országban

Szerda délután a nyugat-dunántúli régióra is kiadta a narancsszínű riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, akár több órás ónos esőzés miatt. Így már az egész országban a majdnem legmagasabb riasztás van érvényben. A meteorológiai szolgálat arra is felhívja a figyelmet, hogy országszerte lehet számítani egyes helyeken az erős szél miatt hóátfúvásokra. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön