Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 23. 13:28, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Jogerősen tíz év börtönt kapott felesége megölése miatt egy tatabányai férfi

Jogerősen tíz év börtönt kapott felesége megölése miatt egy tatabányai férfi

Felesége meggyilkolása miatt tíz év börtönbüntetésre ítélt egy 46 éves tatabányai férfit csütörtökön másodfokon a Győri Ítélőtábla.

A táblabíróság a jogerős határozattal helybenhagyta az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék ítéletét.
A vádirat szerint 2015. november 14-ére virradó éjjel a feleség a munkahelyükön közölte a férjével, hogy el akarja hagyni őt, ezt azonban a férfi nem tudta elfogadni. Amikor másnap reggel a munkahelyükről együtt távoztak, a parkolóban is veszekedtek, majd elindultak Ács felé, de az autóban is vitatkoztak.
A férfi próbálta meggyőzni a feleségét, hogy ne hagyja el, majd megállt az autóval az út mellett. A veszekedés ott újrakezdődött, a férj végül fejen ütötte, majd megfojtotta a nőt. A holttestet a csomagtartóba rakta, majd Komáromban ásót vásárolt, és egy alsórendű út mellett a szántóföldön elásta a nőt.
A férfi valótlan bejelentést tett a rendőrségen felesége eltűnéséről, emellett a nő családtagjait, ismerőseit és munkáltatóját is megtévesztette.
A nő holttestét 2015. december végén találták meg, a férfit egy héttel később fogták el, 2016. január 8-án pedig előzetes letartóztatásba helyezték.
A Tatabányai Törvényszék határozata ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Arra hivatkoztak, hogy a törvényszék nem kellő súllyal vette figyelembe a férfi beismerő vallomását, tettének megbánását és büntetlen előéletét.
A másodfokú ítéletet indokolva Zólyomi Csilla tanácselnök elmondta, hogy az elsőfokú bíróság minden eljárási szabályt betartott, helyesen vetette össze a vádlott vallomásait a szakértői véleményekkel és a tanúk vallomásaival, helyesen értékelte a bizonyítékokat és a középmértéket alkalmazta a büntetés kiszabásakor.
A táblabíróság tanácsának álláspontja szerint mivel ügyészi fellebbezés nem volt, "ha szeretnék, sem lehetne súlyosbítani az ítéletet", az enyhítésre pedig "semmilyen körülmények között nem látnak lehetőséget". Utóbbi indoka, hogy sem a beismerés - amelyet a holttest megtalálása után tett a vádlott -, sem a megbánás, sem a büntetlen előélet nem számít nyomatékos enyhítő körülménynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után