Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 28. 10:12, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Jól szerepeltek a Győr-Moson-Sopron Megyei tűzoltók a lépcsőfutó bajnokságon

Jól szerepeltek a Győr-Moson-Sopron Megyei tűzoltók a lépcsőfutó bajnokságon

Tizenhetedik alkalommal rendeztek országos lépcsőfutó bajnokságot Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében, ahova több mint kétszáz tűzoltó nevezett be.

Az először 2000-ben, fővárosi szervezéssel megrendezett, 2006 óta pedig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közös szervezésű, immár országos viadalon a résztvevők teljes védőfelszerelésben, acélpalackos légzőkészülékben futottak fel a Nagyvárad téri épület huszonharmadik emeletére.

Ez nem akármilyen fizikai megterhelést jelent, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. A versenyzők férfi és női kategóriában, korcsoport szerinti osztásban, egyénileg és párban is indulhattak. Utóbbi esetben a páros tagjai legfeljebb egy lépcsőfordulónyi távolságra távolodhattak el egymástól. Az országos versenyre ebben az évben kétszázkilencen neveztek, minden katasztrófavédelmi igazgatóság, illetve számos önkormányzati, létesítményi tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület küldött versenyzőt.

Abszolút legjobb idővel Pauska Krisztián léphetett (FER Tűzoltóság) a dobogó legfelső fokára, míg páros versenyben Pandur Csaba és Molnár Máté tűzoltók (Pécs HTP) nyakába került az aranyérem. A 17. Lépcsőfutó Országos Bajnokságon összesen öt kollégának sikerült teljes védőfelszerelésben is három percnél rövidebb idő alatt teljesítenie a huszonhárom emeletnyi versenytávot.

Az abszolút rekord szintidőt egyébként dr. Kanyó Ferenc tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője tartja, 2002-ben 2 perc 24 másodperccel bizonyult a legjobbnak. A tavalyi abszolút győztes, a FER Tűzoltóság versenyzője, Pauska Krisztián 2 perc 35 másodperccel lett a legjobb.

A verseny végén dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese köszöntötte az indulókat. A vezérőrnagy beszédében gratulált minden egyes résztvevőnek. Szintén gratulált a rendkívüli sportteljesítményekhez, egyben örömét fejezte ki, hogy idén is ilyen nagy létszámban álltak tűzoltók a rajtvonalhoz az ország valamennyi katasztrófavédelmi igazgatóságának állományából.

Megyénkből Hatos Csaba, Kozári Balázs, Zubály László, Kormos Tamás, Mészáros Máté és Gazda Gyula nevezett a versenyre. A legjobb eredményt egyéniben a 35-39 évesek között egyéniben Hatos Csaba szerezte meg, aki a negyedik legjobb eredményt futotta korosztályában. Párosban Kormos Tamás és Mészáros Máté a 18-29 évesek korosztályában az ötödik legjobb időt érte el, de a többiek sem panaszkodhattak, hiszen mindenki az első harmadban, vagy a középmezőnyben végzett a huszonhárom emeletnyi futásban.

Gratulálunk teljesítményükhöz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.