Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. November 17. 14:17, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Jótékonysági vásár a Várkert Bazárban

Jótékonysági vásár a Várkert Bazárban

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeit segítő Őrzők Alapítvány számára gyűjtenek a Várkert Bazárba november 26-ra szervezett jótékonysági vásáron civil szervezetek.

A kezdeményezéshez csatlakozó több mint 50 szervezet, cég és magánszemély mézeskalácsokat, fürdőgolyókat, mécseseket, koszorúkat, vagy karácsonyfadíszeket készít a vásárra, hogy az eladásukból befolyt összegből olyan családi otthon felújítását támogassák, ahol a beteg gyerekek együtt lehetnek szüleikkel a sokszor hosszúra nyúló kezelések alatt - fejtette ki Király Nóra, a vásárt szervező Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.
A vásár mellett a programon a kisgyerekeket ringatóval, a nagyobbakat logikai vetélkedőkkel, kézműves sarokkal és koncertekkel várják.

"Minden családban a legfélelmetesebb dolog, ha egy kisgyermek megbetegszik, ezért is volt természetes, hogy kollégáimmal együtt csatlakoztunk a felkéréshez és saját készítésű mézeskalácsaink árusításával fogjuk segíteni a vásár sikerét" - mondta el Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.
Sikota Krisztina, a Várkert Bazár kulturális igazgatója elmondta, hogy az intézmény nemcsak karácsonykor, de az év más napjain is rendszeresen áll különböző jótékonysági kezdeményezések mellé.
A program a gyűjtés mellett jó alkalmat teremt arra is, hogy a résztvevők megismerkedjenek a civil szervezetek sokszínű tevékenységével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.