Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 17. 12:46, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Kedden búcsúztatják König Róbert festő- és grafikusművészt

Kedden búcsúztatják König Róbert festő- és grafikusművészt

König Róbert festő- és grafikusművésztől kedden vehetnek búcsút barátai, kollégái és tanítványai jelképes ravatalánál Budapesten, az Epreskerti Kálváriában.

König Róbert Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, nyugalmazott egyetemi docens január 27-én, 63 éves korában hunyt el szívelégtelenségben. Barátai, kollégái, tanítványai február 18-án búcsúzhatnak tőle az Epreskerti Kálváriában.
A megemlékezésnek nem lesz kötött formája, így a nap folyamán bármikor leróhatják kegyeletüket az emlékezők az ebből az alkalomból egész nap nyitva tartó kertben. A művész temetésére tavasszal, Magyarbólyban kerül sor - mondta el Antall István író, a művész barátja az MTI-nek.
König Róbert 1951-ben született Székesfehérváron. A Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán tanult, mesterei Raszler Károly és Rozanits Tibor voltak.
Diplomája megszerzése után a főiskola képgrafikai tanszékének munkatársa, majd tanára lett. Ösztöndíjasként Olaszországban és Norvégiában dolgozott, tanított a Hágai Királyi Akadémián, és számos kiállítást rendezett többek közt Hamburgban, Pozsonyban, Stuttgartban, Esslingenben, Új Delhiben és több magyar nagyvárosban is.
Hamvait felesége, Lelkes Mária belsőépítész mellé temetik el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.