Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 03. 14:45, vasárnap | Bulvár
Forrás: STOP

Kegyetlen szívatásra számíthat a börtönben Stohl András

Kegyetlen szívatásra számíthat a börtönben Stohl András

A börtön takarítása is Stohl András feladatai közé tartozik majd, ha végül jogerőre emelkedik a tegnapelőtti elsőfokú ítélet. A színész hozzátartozóihoz írott leveleit bármikor ellenőrizhetik, elolvashatják. Az ország Bucijának un

Stohl nemcsak szabadságát veszti el, de állampolgári kötelességeinek jogai is szünetelnek, ha a másodfokú ítéletben is kimondják: letöltendő börtönbüntetést kap. A színészt első fokon két év négy hónapra ítélték el, ami ellen fellebbezett. Mindez azt jelenti, hogy a büntetés időtartama csökkenhet (több nem lehet, hiszen az ügyész nem kért súlyosbítást), elképzelhető, hogy felfüggesztettet kap, valamint a börtönbüntetés módosulhat esetleg fogházbüntetésre is.

"Ugyanabban a bánásmódban részesítik majd, nem számít, hogy közszereplő" - tájékoztatta az Új Ászt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának osztályvezetője, Szalai Tímea.

Nem kell azért végigolvasni az elítéltekre vonatkozó törvényrendeleteket, hogy tudjuk: az élet a börtönben nem egy leányálom. Ellenben nagyon változatos. A különböző büntetési fokozatokban eltérő lehet az elítéltek elkülönítése, őrzése, hogy mennyit mozoghatnak, de még jutalmazásuk és fenyítésük is. Előírás, hogy munkát kell vállalni a börtönben, de koszt is kell pucolni.

Stohlnak része lesz ezentúl számos olyan dologban, ami egy börtönt még nem látott ember számára megalázóan hangzik. A műsorvezetőt a börtönben bármikor megmotozhatják (testüregeire kiterjedően is), és erre a legelső nap minden bizonnyal sor is kerül majd. A színész érintkezhet családjával a bent töltött idő alatt is: levelezhet hozzátartozóival korlátlanul, azonban ezek ellenőrizhetők, tehát Ancsikával folytatott szerelmes levelezését bármikor elolvashatják. Stohl látogatót is fogadhat majd legalább havonta egyszer, azonban mindössze rácson keresztül.

Hogy az élet mennyire szabályozott a börtönben, azt mi sem mutatja jobban, minthogy törvény rendelkezik még arról is, hogy mennyi időt lehet tölteni a szabad levegőn. Stohl egyébként bármilyen sajtóterméket megkaphat, ha végül bekövetkezik számára a legrosszabb, tehát nem menekülhet a való világ, és a róla szóló cikkek elől - még a rács mögött sem.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.