Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 12. 09:00, hétfő | Belföld

Kékfényben a Vörös Rebék musical alkotóival

Kékfényben a Vörös Rebék musical alkotóival

Április 2. az Autizmus Világnapja. A Tatai Szent Gergely (Autista) Lakóotthon Vezetői és Vörös Rébék musicalballada alkotói idén közösen készülnek erre a jeles alkalomra.

Pesty-Nagy Kati forgatókönyvéből és rendezésében, Derzsi György fenségesen szép dalaival szárnyaló előadást varázsoltak az alkotók.
"Nincs amatőr. Aki arra termett, hogy színházat csináljon, az színházat fog csinálni. A határ nem ott van, hogy amatőr vagy profi, hanem, hogy mire született valaki" – magyarázza Pesty-Nagy Kati. "Csodálatos munkát végeztek. Mindegyik szereplő előtt le a kalappal." – tette hozzá.

A Vörös Rébék története bűnről, feloldozásról, felelősségről szól szerelmekkel, összefonódásokkal, Derzsi György csodálatos dallamaival, melynek igényessége a magasba emelte a produkciót. "Ami a legnagyobb boldogságom, hogy két autista barátom – Tamás és Kálmán – is itt volt a nézők között, akik a háttérrajzokat készítették. Büszkék voltak rá, hogy a munkáikat látták a színpadon" – mondja Kati, mivel a Vörös Rébék hátterét a tatai autista lakóotthon csapata készítette.
Szövetségünk már egy közös csodát felmutatott, hiszen előadásunk hihetetlenül sokat kapott az autizmussal élő Alkotók rajzainak köszönhetően, de most elérkezett a pillanat, hogy ezek az Alkotások váljanak valódi főszereplőkké, s mi lépjünk a háttérbe, komoly tisztelettel.

Az autista fiatalok alkotásai tehát 2018. április 2-től lesznek megtekinthetők a tatai Szent Gergely (Autista) Lakóotthonban.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Kép Pesty-Nagy Katiról: Dandé Daniella

Főkép és további képek: vorosrebek.simplesite.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.