Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Augusztus 01. 17:53, szerda | Helyi

Kelis Rogerssel zárhatjuk a nyarat

Kelis Rogerssel zárhatjuk a nyarat

Ismét külföldi sztárfellépővel zárhatjuk a nyarat, az R&B énekesnő a XI. Győri Bornapok keretében lép fel augusztus 24-én 21 órakor a Városház téren – jelentette be Borkai Zsolt polgármester.

A győri Bornapok sajtótájékoztatójára szerdán került sor, a Széchenyi téren.

Az amerikai énekesnő, Kelis Rogers olyan slágereket jegyez, mint például a Trick me, a Milkshake és a Bossy. 1999-ben, húszévesen Kaleidoscope című albumával robbant be a köztudatba, s lett nemzetközileg is elismert énekes. Pályája során dolgozott együtt például Enrique Iglesiassal, a No Doubttal, David Guettával és Björkkel is, többször jelölték Grammy-díjra.

Azt nyilatkozta, nagyon várja, hogy újra felléphessen Magyarországon. „Gyertek minél többen, csapunk egy hatalmas bulit!” – üzente a győrieknek a szervezőkön keresztül Kelis. A fellépését követően tűzijátékot láthatnak a kilátogatók, indulnak ingyenes buszjáratok a városrészekbe, ha pedig esik az eső, a koncertet másnap, vagyis augusztus 25-én 21 órakor tartják meg.

Borkai Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón felidézte, már számos nagy, közösségformáló rendezvényen vagyunk túl, amelyek tömegeket vonzottak. Ha csak a nyarat nézzük, rengetegen voltak kíváncsiak például a Győri Balett által szervezett Magyar Táncfesztiválra, a Vaskakas Bábszínház Győrkőcfesztiváljára, és a múlt hétvégén debütált 31! – Három folyó, egy sziget elnevezésű összművészeti eseményre is. Ha pedig a sportra gondolunk, a vb-teraszon is sokan szurkoltak együtt, ahogy az Olimpiai Sportparkban rendezett Ifjúsági Atlétikai Európa-bajnokság is sokakat vonzott.

Egy hónap még hátravan a nyárból, s ha az évszakot együtt nyitottuk, úgy dukál, hogy együtt is zárjuk. Idén is lesz tehát nyárzáró, melyre több ezer látogatót várnak a szervezők. „A koncert ismét összefogással valósul meg, az önkormányzat mellett győri vállalkozók támogatják idén is a rendezvényt. Ez a példa is jól mutatja, hogy a város sikere annak köszönhető, hogy az itteniek összefognak újra és újra. Így van ez az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatunknál is, szeretnénk megmutatni a kontinensnek, hogy együtt mennyi mindenre vagyunk képesek” – hangsúlyozta a polgármester. A döntésre, miszerint ki lesz 2023-ban Európa kulturális fővárosa – Győr, Veszprém vagy Debrecen – decemberig kell várni.

A nyárzáró koncertet idén is a Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál keretében rendezi meg az önkormányzat. Augusztus 23–26-ig 16 borvidék 61 pincészete kínálja majd a borokat a Széchenyi és a Dunakapu téren.

A Győri Művészeti Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója, Tóthné dr. Kardos Krisztina elmondta, a rendezvény célja, hogy a kultúrát és a minőségi borfogyasztást népszerűsítsék, teret adjanak a találkozásoknak, baráti beszélgetéseknek. Idén két kisebb színpadot állítanak fel a Széchenyi és a Dunakapu téren, ahol felváltva láthat koncerteket a közönség, illetve kivetítőn is nyomon követhetik, hogy mi zajlik épp a másik téren.

„Széles palettáról válogathatnak, jazz, swing, rock and roll is szerepelnek a koncertkínálatban” – mutatott rá a fesztiválközpont vezetője. Fellép többek között Dániel Balázs Boogie Woogie triójával, Horányi Juli és a Swing á la Django, Marge, és zenél a Magyar Rhapsody Projekt, a Mojo Working és Farkas Gábriel & His Band is, akik Sinatrától Máté Péterig vonultatják fel a klasszikusokat.

A rendezvényen nagy szerephez jutnak a borlovagrendek is, és természetesen idén is megválasztják a város borát a közeli Pannonhalmi Borvidékről.

Tagai István, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának elnöke tájékoztatott, a bornapok a hagyományok szerint a borlovagrendek felvonulásával indulnak augusztus 23-án, csütörtökön. Szombaton pedig avatási ünnepséget tartanak, melyet az ország egyik legrangosabb boros seregszemléjére időzítettek.

A rendezvényen idén is fesztiválkártyával tudunk fizetni, amelyről Bozsoki Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az elmúlt években bevált ez az eszköz. Újdonság idén, hogy mindkét téren a főpénztárnál bankkártyákkal is fel lehet tölteni a fesztiválkártyát. Hagyomány az is, hogy a borászok a fesztivál poharába töltik a vendégek italait, ezt ezúttal is ötszáz forintért lehet majd megvásárolni.

Forrás: gyorplusz.hu- Zoljánszky Alexandra

Fotók: Marcali Gábor - Győr Plusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.