Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Január 20. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Kenyéráremelésre kell készülni Győrben is: akár 15 %-os lehet a drágulás

Kenyéráremelésre kell készülni Győrben is: akár 15 %-os lehet a drágulás

Drágulnak a pékáruk februártól, legalább 15 százalékkal kell majd többet fizetni kenyérért és a süteményekért. A cégek szerint azonban ennél jóval nagyobb mértékű áremelésre volna szükség ahhoz, hogy meg tudjanak élni. Nőtt ugya

A legfőbb alapanyag, a liszt ára augusztus óta a duplájára emelkedett, ma 120 forintért veszik kilóját a malmoktól. Emellett hetente drágul az üzemanyag, az év eleje óta a gáz is 10 százalékkal többe kerül. Az üzemek kénytelenek tehát többet kérni a termékekért, de ez a mostani 10-15 százalékos emelés nem oldja meg a problémáikat.

Vannak olyan győri pékek, aki szerint legalább 30-40 százalékkal kellene emelni a sütemények árát ahhoz, hogy megérje nekik. Az 500 forintos kenyeret azonban nem mindenki tudná megvenni, így sok cég csődbe jutna. Molnár Béla pékmester több mint három évtizede van a szakmában, ősszel azonban be kellett zárnia üzemét és boltjait. Mint mondja, ilyen beszerzési anyagárak mellett csak vesztésegesen tudott működni.

A pékségek helyzetét rontja, hogy a nagyáruházak folyamatos árcsökkentést várnak el tőlük. Ezt muszáj valahogy teljesíteniük, ha azt akarják, hogy ott legyen termékük a polcokon. Kránitz Ferenc szerint az is felháborító, hogy a multik 140 forintért vásárolják fel a kenyér kilóját, a cipót aztán ennek a duplájáért adják el. A haszonból persze a gyártók így nem részesülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.