Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 12. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Két oszlopba sorolhatják a pártokat

Két oszlopba sorolhatják a pártokat

Várhatóan két sorban szerepelnek majd a pártok a listás szavazólapokon Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökének hétfői, a testület ülésén elhangzott tájékoztatása szerint. Ez azt jelenti, hogy a listás szavazólap nem lesz olyan hosszú, 'kígyószerű', ahogy korábban tervezték, de így is 'nagyméretű' lesz. Az ülésen az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP jelölőszervezet új logót nyújtott be.

A 18 - immár jogerősen - nyilvántartásba vett párt az NVB által kisorsolt sorrendben követi majd egymást, soronként kilencen-kilencen. Patyi András közölte azt is, a szavazólap adattartalmát, képét az NVB kedden fogadja el (ez az úgynevezett 'imprimálás').

Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP jelölőszervezet az NVB hétfői ülésén bejelentette, hogy visszavonják a korábban benyújtott - a szavazólapon is szereplő - logót, és helyette újat terjesztenek be. A testület az új embléma képét jegyzőkönyvi döntéssel egyhangúlag tudomásul vette. Az MTI-nek átadott új embléma annyiban tér el a korábbitól, hogy azon az MSZP logója önmagában akkora helyet foglal el, mint a másik négy jelölőszervezeté együtt.

Patyi András az ülésen tájékoztatást adott arról is, hogy a testület eddig már tízszer több határozatot hozott, mint a jogelőd Országos Választási Bizottság a teljes 2010-es választási időszakban. A testület péntektől vasárnapig mintegy 300 ügyben hozott másodfokú határozatot.

Az NVB közölte azt is, hogy a 13 nemzetiségi lista is jogerőre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy valamennyi magyarországi nemzetiségnek lesz szószólója az új Országgyűlésben, ha nemzetiségenként legalább egy választópolgár érvényes szavazatot ad le a listájukra április 6-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk