Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 26. 07:10, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Kétmilliós kárt okoztak volna a sínlopással

Kétmilliós kárt okoztak volna a sínlopással

A Gárdonyi- és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság egy közös akció során fogta el azt a kilencfős társaságot, akik egy pusztaszabolcsi tanyán Zichyújfaluból lopott síneket daraboltak. A tettenérés során a több, mint kétmilliós kár me

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra csütörtökön névtelen bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy Pusztaszabolcson az egyik tanyán olyan síndarabok vannak, amiket Zichyújfaluból loptak el.

A gyors és összehangolt rendőri intézkedésnek köszönhetően a nyomozók és a járőrök tetten is értek hét férfit, akik éppen síneket daraboltak össze lángvágóval, míg egy teherautó éppen akkor kanyarodott ki a telepről. Az egyik rendőrautó követte is a gépkocsit, ami egy helyi TSZ udvarán parkolt le.

Amikor a rendőrök a benne ülő két személyt igazoltatták és a gépkocsin lévő feldarabolt vasrakomány felől érdeklődtek, a gépkocsivezető és utasa idegesen csak egy hamisnak tűnő adásvételi szerződést tudott felmutatni.

A nyomozók így mind a tanyán igazoltatott hét férfit, mind a tehergépkocsival közlekedő két személyt előállították.

A 35 tonna összsúlyú síndarabokat a rendőrök lefoglalták. Mint kiderült, azt valóban Zichyújfaluból lopták el, ahol a MÁV a hulladéknak minősített sínszálakat gyűjti. Az itt lévő mintegy 4500 méterből vittek el 800 métert. A rendőri tettenérés során a kétmilliós lopási kár megtérült. (rá)

police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.