Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Augusztus 08. 06:00, csütörtök | Belföld

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Péntektől izgalmas, színes, showműsorral nyit és gazdag programokkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok. Az augusztus 9. és 20. között zajló rendezvénysorozat az év legszebb és legizgalmasabb összművészeti fesztiválja.

A 24. Nemzetközi Néptáncfesztiválon táncolnak a nemzetek augusztus 11-15. között. Az idén hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes mellett Törökországból, Tajvanról, Brazíliából, Kanadából és Indiából érkező táncosokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Igazi közönségkedvencek, a katonazenekarok augusztus 16-án kápráztatják el a látogatókat szigorú alakzatban masírozva és látványos gyepshow-val a Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozón.

A könnyűzenei koncertek is elmaradhatatlan kísérői az augusztusi programkavalkádnak: a Királyi Napok eseménysorozata alatt fellép többek között a Budapesti Operettszínház, Rúzsa Magdi, és a Budapest Bár.

Az ide év egyik újdonsága az országban is egyedülálló középkori élő óriássakk lenyűgöző élménye.

Diákszínészek látványos jelmezekben, korhű fegyverekkel a kézben „vívják meg” IV. Béla egyik legjelentősebb ütközetét, a muhi csatát a 100 négyzetméteres sakktáblán.

Augusztus 20-án, a fesztiválsorozat zárásaként a 21 óriásbábból álló Fehérvári királyok menetét idén is gyönyörű viseletbe öltözött néptáncosok és hagyományőrző csapatok kísérik végig a városon.

A Koronázási Ünnepi Játékokon életre keltett középkor, vásári hangulat, korhű játékok, fényfestés, királyi óriásbábok: igazi időutazásra csábít Fehérvár a Királyi Napok második hétvégéjén, augusztus 17-19. között.

Mindemellett varázslatos fesztiválnyitány tánccal, fénnyel, zenével, fényjátékok, épületfestés és zenés, 3D épületvetítés, népművészeti fesztivál, óriásbábok felvonulása és különleges könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.

Forrás: turizmus.com

Fotó: kiralyinapok.szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton