Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 11. 15:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

KEZDŐDIK AZ EYOF SPORTKÖZPONTJÁNAK ÉPÍTÉSE

KEZDŐDIK AZ EYOF SPORTKÖZPONTJÁNAK ÉPÍTÉSE

A második közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, így indulhat a Radnóti úti sporttelep építése, amely a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál központi helyszíne, valamint a győri és a magyar sport új centruma lesz…

A Győr Projekt Kft. 2015. májusában hirdette meg a sportkomplexum kivitelezési munkáira a kétfordulós közbeszerzési eljárást. A kiírás az egykori Dózsa pálya területén az új uszoda déli szomszédságában annak a komplexumnak a megépítését tartalmazta, amely magában foglal egy atlétika centrumot - 8 sávos versenypályával és futófolyosóval -, teniszcentrumot 9 pályával, melyből négyet lefednek, egy tornacsarnokot, egy csarnokot a küzdősportok számára, illetve egy multifunkcionális sportcsarnokot 8 hektáros ingatlanon, 24 ezer beépített négyzetméteren.

Az első eljárás eredménytelenül zárult, mert a legalacsonyabb ajánlati ár 7 milliárd forint volt, és ez meghaladta a rendelkezésre álló fedezetet. Simon Csaba, a Győr Projekt Kft. ügyvezetője elmondta, a napokban sikerrel zárult a második kiírás, amelyen már három cég és egy konzorcium vett részt: a West Hungária Bau Kft., a Strabag MML Kft., az A-K Építőipari Kft. valamint a Market Zrt. – Kész Építő és Szerelő Zrt. konzorciuma. A nyertes vállalkozás az A-K Építőipari Kft. lett, amely a legalacsonyabb és egyben legelőnyösebb ajánlati árat, illetve ajánlatot adta, mely az első eljárásnál mintegy 340 millió forinttal alacsonyabb díjat jelent.

Az ügyvezető azt is elmondta, a kivitelezést elnyert társasággal a vállalkozási szerződést 6,66 milliárd forint összegben írták alá, akik már a munkaterületet is birtokba vették a munkák megkezdéséhez. A befejezési határidő 2017. május 31., erre az időpontra a komplex létesítménynek el kell készülnie a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásával. Simon Csaba hangsúlyozta, a második eljárás meghozta az előzetes elvárásokat, hiszen jelentősen alacsonyabb árat sikerült elérni a műszaki tartalom változtatása nélkül.

A sportkomplexum kivitelezésének megkezdése előtt már befejeződött a gyakorló atlétika pálya építése, az öntözést biztosítandó fúrt kút kialakítása. Befejezéséhez ért a fedett uszoda kültéri – ideiglenes fedéssel is ellátott – medencéjének megvalósítása is.

Simon Csaba emlékeztetett arra, hogy összességében közel 15 milliárd forint állami támogatás és további 1,5 milliárd forint önkormányzati forrás felhasználásával olyan létesítmények valósultak, illetve valósulnak meg a városban, mint az AUDI Aréna Győr multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, az Aqua Sportközpont fedett uszoda és kültéri medence, valamint a Sportkomplexum említett beruházásai. „Örömteli, hogy az új létesítményeket a lakossági igényeken túl már most több mint háromezer gyermek, versenyző használja az AUDI ETO KC, az ETO Futsal Klub, a Győri Úszó Sportegyesület, a Győri Atlétikai Club, és kisebb egyesületek tagjaként, versenyzőjeként, de ez szám az EYOF megrendezését követően várhatóan a négyezer főt is eléri, és hosszú távon szolgálja a győri szabadidős- és versenysport életet.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.