Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 02. 14:49, szombat | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Kiderült, miért pusztult el Knut

Kiderült, miért pusztult el Knut

Fulladás miatt pusztult el Knut, a berlini állatkert világhírűvé vált jegesmedvéje - derült ki a pénteken nyilvánosságra hozott előzetes boncolási adatokból. A még bocsként híresség vált medve feltehetően egy fertőzés miatt agykáro

Knut agyában egy gyulladás keletkezett, feltehetően egy fertőzés miatt - közölte a boncolását végző német intézmény igazgatója. Knut március 19-én, szombaton délután, több száz látogató szeme láttára esett össze a jegesmedvék medencéjénél. A beszámolók szerint többször megfordult maga körül, majd a földre zuhant és belecsúszott a vízbe.

Knut 2007-ben várt világhírűvé, miután anyja eldobta magától, és természetvédők felvetették, hogy el kellene altatni a kis bocsot. Amikor Knutot először mutatták be a nyilvánosságnak, nagyjából száz televíziós forgatócsoport és ötszáz riporter gyűlt össze a helyszínen. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

A jegesmedve halála után gyászolók lepték el az állatkertet, virágokat és gyertyákat hagyva Knut kifutójánál, míg a park internetes oldalán több ezren fejezték ki részvétüket az állat halála miatt.

Knut tetemét a berlini természettörténeti múzeum kapja majd meg, ahol egy klímaváltozással foglalkozó kiállítás része lesz - közölte a múzeum igazgatója. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy mikor lesz újra látható Knut.

AFP/ Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.