Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Október 06. 09:16, péntek | Helyi

Kis kutatókkal teltek meg a Széchenyi Egyetem laboratóriumai és előadótermei

Kis kutatókkal teltek meg a Széchenyi Egyetem laboratóriumai és előadótermei

A győri Egyetem idén is várta az általános iskolás és középiskolás diákokat

A Kiskutatók Akadályversenyén a fiatalok életkoruknak és tudásuknak megfelelően ismerhették meg a különböző tudományterületeket és az itt zajló innovatív kutatásokat. A rendezvény kiváló alkalmat biztosított arra is, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását, és bemutassa számukra az intézmény győri campusát.

A Széchenyi-egyetem évek óta csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz, melynek részeként ismét nagy sikerrel hirdette meg a fiatalabb korosztálynak a Kiskutatók Akadályversenyét is. A résztvevők közelebb kerülhettek a tudományhoz és a kutatások világához. Az esemény fontos célja a pályaorientáció és az egyetem bemutatása volt a középiskolások és általános iskolások számára. A játékos feladatok mellett a diákok betekintést kaptak a győri campus modern laboratóriumaiba és előadótermeibe. A kis kutatók a vetélkedőn állomásról állomásra haladva tanulhattak többek között a járműdiagnosztikáról, a 3D nyomtatásról, az evolúcióról és az egészséges táplálkozásról szakértők előadásában.

„A rendezvény a pedagógusok és a gyerekek körében is egyaránt népszerű, itt a kicsiktől a nagyokig mindenki tanulhat valami újat. „A programot megelőzi a híre, csupa jót hallottam róla, és úgy gondoltam, hogy az osztályom jól fogja érezni itt magát, hiszen nagyon érdeklődőek és nyitottak mindenre. Mindamellett, hogy szórakoztató, hasznosnak is tartom, mivel ez a rendezvény kiváló alkalmat ad arra, hogy a diákok minél több itt zajló izgalmas kutatással és tudományterülettel megismerkedjenek” – húzta alá Dákainé Pusztai Rita, a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium egyik kilencedikes osztályának osztályfőnöke, aki most először látogatott el diákjaival a Kiskutatók Akadályversenyére.

Középiskolások mellett általános iskolás osztályok is szép számmal vettek részt a rendezvényen. „Úgy gondoltuk, hogy a Kiskutatók Akadályversenyén való részvétel egy remek közösségépítő program az osztálynak, ahol mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez közel álló témát. Mindez a pályaorientációban is segítheti a diákokat, hiszen itt több szakterületbe kapnak betekintést, ami irányt mutathat nekik a későbbiekben. Ez hetedik osztályosok esetében különösen aktuális” – hangsúlyozta Mecséri Krisztina, aki a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola 7.a osztályával érkezett a programra.

A vetélkedőn 15 csapat versengett egymással három kategóriában. A dobogósok díjait a Széchenyi-egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánja, dr. Horváth Balázs adta át.

Címkék: egyetem, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.