Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Szeptember 14. 13:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti archívum

Kisorsolták a X. Nemzeti Vágta nemzetközi futamának lovait

Kisorsolták a X. Nemzeti Vágta nemzetközi futamának lovait

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokon csütörtökön kisorsolták a hétvégi Nemzeti Vágta OMÉK2017 nemzetközi futamának pályabeosztását, az induló 12 csapat versenyzői pedig szintén sorsolás útján kapták meg lovaikat.

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke a sorsolás előtt ismertette, hogy az elmúlt 9 évben a televízió képernyőjén mintegy tízmillió ember kísérte figyelemmel az eseményt, a Hősök terére pedig kétmillió néző látogatott el.

Szotyori-Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi futam részére a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok 12 hasonló képességű 12 Shagya-arab magyar fajtájú lovat biztosított.

A sorsolás után a versenyzők Bábolnán egy rövid edzésen ismerkednek meg az általuk kihúzott lóval, majd a verseny előtt a Kincsem Parkban még egy edzést tartanak.

A szombaton kezdődő, kétnapos Nemzeti Vágtán 72 település lovai és lovasai mérkőznek meg a Hősök terén felépített pályán, a döntőre vasárnap kerül sor.

Az eseményt több kísérőprogram színesíti. A Vágta Korzón a résztvevő települések mutatkoznak be, szombaton este nyolc órakor kerül sor a Tüzes Vágtára 120 huszár közreműködésével, valamint megrendezik a Kishuszár Vágtát, ahol 9-16 éves kor között pónilovakkal versenyeznek.

Ménesek kettősfogat hajtói szerepelnek majd a Fogat Vágtán, ahol kétlovas harci szekerekkel mérkőznek meg, bemutatót tart az Epona spanyol lovas iskola, valamint díjugrató versenyre kerül sor és 40 lóval mutatkozik be a hortobágyi nóniusz ménes - ismertette a programokat a versenyigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.