Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 11. 14:45, hétfő | Belföld

Koltai Róbert kapta a Pepita-díjat

Koltai Róbert kapta a Pepita-díjat

Koltai Róbert nyerte idén a Pepita-díj aranyfokozatát. A magyar színjátszás ki­emelkedő alakjának járó elismerést a szombaton este megrendezett gálán vehette át a művész.

Idén tizedik alkalommal adták át a Pepita-díjakat a budapesti Corinthia hotelben. A kitüntetést 2008 óta kapja minden évben a magyar színjátszás kiemelkedő alakja, a helyezésekről az olvasók és színházbajárók döntenek.

Koltai nem számított a díjra, őszintén meg­lepődött, amikor Beleznay Endre felolvasta a nevét.

" Jövőre lesz ötven éve, hogy elvégeztem a főiskolát, azóta va­gyok a pályán" – mondta a Borsnak Koltai Róbert. " Úgy éreztem, a közönséggel mindig megtaláltam a hangot. A díjak is megtaláltak, csak a legnagyobbak nem. Csinálhattam bármit, bármennyi filmet, bármekkora siker volt. De ezt abszolút a közönség díjának, szeretetének érzem, és ez nagyon jó. És tényleg meglepetés."


A Jászai-díjas színművész megemlékezett egy éve elhunyt kollégájáról, Józsa Imréről is.

"Tizennyolc éve játsszuk a Balfácánt vacsorára, Imre egy éve nincs velünk. Borzasztóan hiányzik. Óriási volt Chevalt, az adóellen­-őr szerepében" – mondta, majd megölelte mellette ülő barátját.

"A példaképem Bodrogi Gyula. Tizenhét éves koromban láttam a Potyautas című darabot a József Attila Színházban. Törőcsik Marival megbabonáztak. Akkor határoztam el, hogy színész leszek." - Mesélte Koltai Róbert.

Fotó: Zsolnai Péter

A DÍJAZOTTAK

Koltai Róbert – aranyfokozat
Kautzky Armand – ezüstfokozat
Harsányi Gábor – bronzfokozat
Pataki Szilvia – szerkesztőségi különdíj
Tóth Roland – kiadói különdíj

Forrás: borsonline.hu

Főkép: Gaál Ildikó facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.