Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2010. Január 20. 06:12, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok - a 24 többségi állami tulajdonú társaság szervezeti kapcsolatának átalakítása uniós elvárás. A cégek azonban megtakarítást is remélnek a módosításból: céljuk a menetrendi párhuzamossá

A Dél-Dunántúlon a Kapos, a Gemenc és a Pannon Volán alakított konzorciumot. A vállalati együttműködés azonos jogokat ad a résztvevőknek. A 24 Volán-társaság regionális szintű átszervezésétől megtakarítást vár a tulajdonos MNV Zrt. A múlt pénteken aláírt konzorciumi szerződésekben a távolsági buszjáratok indokoltságának felülvizsgálata és a kistérségek közötti közlekedés ésszerűbbé tétele is szerepel.

A konzorciumok felelnek az üzemanyag-felhasználás ellenőrzésének összehangolásáért, a szervizelés, a gépjárműmentés és a műszaki vizsgáztatás egységesítéséért.

A konzorciumokban rövidesen hat szakbizottság kezdi meg munkáját. Feladatuk a személyforgalmi, a személyzeti, az informatikai, a logisztikai, a műszaki és az innovációs tevékenység összehangolása lesz.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 16:05, hétfő | Belföld

A Velencei- és a Tisza-tónál is irtják a szúnyogokat

A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben irtják a szúnyogokat a héten – tájékoztatta az országos szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős katasztrófavédelelem szóvivője hétfőn az MTI-t.

2019. Május 20. 14:06, hétfő | Belföld

Új félgyűrűt alakít ki a kormány a fővárostól távol

Új félgyűrű kialakítását kezdeményezte a kormány a nemzetközi áruforgalom optimálisabb elvezetése érdekében az M1-es, az M0-s és az M5-ös autópálya főváros környéki szakaszainak tehermentesítésére.

2019. Május 20. 13:04, hétfő | Belföld

Gyerekeknek készült veszélyes cikkeket vontak ki a forgalomból

Veszélyes játékjárműveket és gyermekgondozási cikkeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

2019. Május 20. 11:33, hétfő | Belföld

Újra emelkedik az üzemanyagok ára

Bruttó 5 forinttal emelkedik a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szerdától.