Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2010. Január 20. 06:12, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok - a 24 többségi állami tulajdonú társaság szervezeti kapcsolatának átalakítása uniós elvárás. A cégek azonban megtakarítást is remélnek a módosításból: céljuk a menetrendi párhuzamossá

A Dél-Dunántúlon a Kapos, a Gemenc és a Pannon Volán alakított konzorciumot. A vállalati együttműködés azonos jogokat ad a résztvevőknek. A 24 Volán-társaság regionális szintű átszervezésétől megtakarítást vár a tulajdonos MNV Zrt. A múlt pénteken aláírt konzorciumi szerződésekben a távolsági buszjáratok indokoltságának felülvizsgálata és a kistérségek közötti közlekedés ésszerűbbé tétele is szerepel.

A konzorciumok felelnek az üzemanyag-felhasználás ellenőrzésének összehangolásáért, a szervizelés, a gépjárműmentés és a műszaki vizsgáztatás egységesítéséért.

A konzorciumokban rövidesen hat szakbizottság kezdi meg munkáját. Feladatuk a személyforgalmi, a személyzeti, az informatikai, a logisztikai, a műszaki és az innovációs tevékenység összehangolása lesz.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 23. 18:38, szombat | Belföld

Hétfőn kezdődik az EP-választási értesítők kézbesítése

Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak a májusi európai parlamenti (EP-) választásról szóló értesítőt.

2019. Március 23. 17:28, szombat | Belföld

Lopott autóval borult árokba a beszívott testvérpár

Elfogtak a rendőrök két férfit, akik a gyanú szerint csütörtök este Vácon loptak el egy kocsit a benne hagyott indítókulcs segítségével. A férfiakkal szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott.

2019. Március 23. 14:13, szombat | Belföld

Zarándokvonat indul Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Zarándokvonatot indít a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. május 31-én Sopronból Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére - közölte a soproni székhelyű vasúttársaság az MTI-vel.

2019. Március 23. 12:01, szombat | Belföld

Kétszeresére nő a kiberbűnözők által okozott kár a következő években

Az ESET IT-biztonsági szakembereinek elemzése szerint amíg 2015-ben 3 ezer milliárd dollár kiadást jelentett világszerte, 2021-ben már 6 ezer milliárd dollárra emelkednek a kiberbűnözés miatti kiadások.