Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 22. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kovacsics: "Igazi csapatnak kell lennünk, és egymásért kell játszanunk!"

Kovacsics: "Igazi csapatnak kell lennünk, és egymásért kell játszanunk!"

Kovacsics Anikó szeretne minél többet játszani a Győri Audi ETO KC csapatában és a kapott játéklehetőséggel minél jobban élni. A játékost Görbicz Anita utódaként emlegetik, és szép reményeket fűznek a jövőbeni karrierjéhez - írja

- Hogy telt a nyarad? Mik voltak a legfontosabb történések?

- A nyár folyamán részt vettem a junior világbajnokságon Dél-Koreában. Az 5. helyen végeztünk. Igazából az első négy közé vártuk magunkat, de sajnos nem sikerült. Olyan csapatok jutottak idén a legjobb négybe, akik mögött egyáltalán nem szégyen végezni.

- Közülük melyeket tartod hosszabb távon ellenfélnek, kik lehetnek verhetőek a jövőben?

- A 2009-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságot megnyerő Norvégia Dél-Koreában is egyértelműen maga mögött hagyta a világot, nagyon komoly kézilabdát játszottak és viszik tovább a felnőtt csapatuk hagyományait. Második helyen Oroszország végzett, köztudott, hogy a felnőtt mezőnyben az orosz válogatott a legutóbbi három világbajnokságot megnyerte, így velük is komoly ellenfélként kell számolni. Harmadik helyen végzett Montenegró, akiket a vb meglepetéscsapatának mondanék. Nagyon sokat fejlődtek mint csapat és példaértékű a mentalitásuk. Negyedik helyen pedig Dél-Korea végzett: ők mindig is ott voltak a világ élvonalában és egy-egy világbajnokságra nagyon jól összerakják a csapataikat.

- A nyáron tudtál időt szakítani pihenésre?

- A junior vb előtt volt szűk két hetem, ebből az egyiket arra szántam, hogy befejeztem a jogosítványom, levizsgáztam. Ezt követően a második héten otthon voltam a családommal. A vb után kaptam egy hét pihenőt, a családommal töltöttem ezt a hetet is, pihenéssel, strandolással.

- Mi hír az ETO háza táján? Mit vársz magadtól a következő hónapokban?

- Sikeresen indult számunkra a bajnokság! Az őszt úgy szeretnénk zárni hogy mindenki lássa, hogy magabiztosak vagyunk és komoly céljaink vannak. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot,a magyar kupát és ami nagyon hiányzik már az egy hatalmas Bajnokok Ligája siker. Ami engem illet, szeretnék minél többet játszani és a kapott játéklehetőséggel minél jobban élni.

- Miben látod az idei szereplés kulcsát?

- Az idei szereplés kulcsa, ha igazi csapat leszünk és egymásért játszunk.

- A válogatottal decemberben az Európa-bajnokságon bizonyíthattok ismét. Mit vársz a csapattól és magadtól?

- A decemberi siker egyik záloga a megfelelő felkészülés. Szeretne a csapat visszatérni a komolyabb élmezőnybe, és ha mindenki úgy áll hozzá, sikerülhet is. Úgy vélem a hozzáállással nem lehet gond! Nekem is az a célom hogy részt vegyek a világversenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.