Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Június 15. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Közel száz embert telepítettek ki az éjjel

Közel száz embert telepítettek ki az éjjel

94 embert kellett kiköltöztetni az életveszélyessé vált házakból a hétfői ítéletidő után – mondta el a Hír Televíziónak Szentes György. Az országos katasztrófavédelem összesítése szerint több mint 2 ezer ingatlanban okozott kár

A legsúlyosabb helyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alakult ki. A szél házakat, tűzfalakat, villanyoszlopokat rongált meg és egész fasorokat döntött ki. Csak Geszteréden 600 épület rongálódott meg. Több határátkelőn jelenleg is szünetel a forgalom a vihar után: áramszünet miatt egyelőre nem lehet kilépni Ukrajna felé Tiszabecsnél, a román-magyar határon pedig Vállajnál és Csengersimánál szünetel a forgalom.


„Legalább 2300 magánépületben, illetve közel 100 önkormányzati illetve egyházi ingatlanban keletkeztek különböző mértékű károk. Vannak olyan települések a megyében, ahol tulajdonképpen leborotválta a tetőhéjazatot a szél és több helyen az épületeknek nemcsak a héjazatát, hanem a gerendázatát is megbontotta. Emiatt aztán az életveszélyessé vált épületekből 94 főt kellett az éjszakai órákban kiköltöztetni" - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság szóvivője.


Mindent vitt az apokaliptikus idő

Tojás nagyságú jég törte össze a gépkocsikat, háztetőket a Csongrád megyei Nagymágocson. A helyiek elmondása szerint hétfő este 6 óra körül jött az orkánerejű vihar - az apokaliptikus idő mindent vitt, még a lakásban is állt a jég. A vihar elvonultával a házak tetejét fóliával vonták be, illetve ahol tudták, kicserélték a cserepeket. A tíz kilométerre lévő Orosházán is pusztított a jég, ott az óvoda épületét is megrongálta.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -