Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Február 17. 09:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Közmunka Győrben: a megyeszékhely idén is 900 embernek adna munkát

Közmunka Győrben: a megyeszékhely idén is 900 embernek adna munkát

Győrben tavaly 900 embernek biztosítottak közmunkát, és a város reményei szerint ez így lesz az idei évben, az új közfoglalkoztatási program keretein belül is. Az önkormányzat 2011-ben a közfoglalkoztatás költségeire 50 millió forintot

Pályáznak az új közfoglalkoztatási program keretében is, jelenleg csak a győri hajléktalanszálló lakói végeznek közcélú munkát a Győr-Likócsi Segítőházban. Az alpolgármester úgy látja, a négyórás foglalkoztatás bizonyos szempontból hátrányosabb, mint a korábbi, 8 órás rendszer, mert ugyanannyi adminisztrációval jár, miközben a közmunkások kevesebb pénzt kereshetnek. A győri önkormányzat abban bízik, hogy a jövőbeni autóipari bővítés, és az Audi beszállító cégeinek erősödése olyan munkaerőigényt generál, hogy a jobb képességű foglalkoztatottak mielőbb megjelenhetnek az elsődleges munkaerőpiacon is.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "900 embernek tudtunk munkát biztosítani, reményeink szerint idén is körülbelül ennyi ember foglalkoztatására kerülhet sor, de ezt hajszálpontosan nem tudjuk, mert jelenleg arról szól a dolog, hogy pályázni kell. A pályázattal kapcsolatban még el kell mondanom, hogy más a hosszútávú, és más a rövidtávú foglalkoztatás. A rövidtávú foglalkoztatásnál 70 %-ot biztosít a munkaerőpiaci alap, a hosszútávú foglalkoztatásnál 95 %-ot, mi elkülönítettünk 50 millió forintot erre. Azért az egyértelmű, hogy a négyórás foglalkoztatás nem mindenben előnyös. Először is a hátránya az, hogy ugyanazt az adminisztrációt meg kell csinálni, mint korábban, és négy hónapig érvényes. Emellett a napi négyórás munkával nem tud annyi pénzt kapni a résztvevő, tehát egy kicsit nehezebb lesz bevonni őket."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.