Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 28. 05:25, hétfő | Helyi

Kulcstippek az álláskereséshez

Kulcstippek az álláskereséshez

Bárki találhatja magát olyan helyzetben, hogy versenybe kell szállnia egy új munkalehetőségért.

Az ilyen szituációk általában belső feszültséggel és bizonytalansággal járnak, hiszen mindenki a lehető legjobbat szeretné kihozni magából. Íme, néhány tipp, ami segít, abban, hogy hogyan is kezdj hozzá:

1. Tűzd ki a célt magad elé!

Az első és legfontosabb feladat, hogy pontosan meghatározd, hogy mit is szeretnél, mivel foglalkoznál a legszívesebben. Érdemes gondolataidat akár lapra vetni és összeírni 5-6 olyan szempontot/elvárást, amielérhető, ugyanakkor fontos számodra. Például:Milyen környezetben képzeled el a munkavégzésed? Csapatban vagy egyedül dolgoznál? Hol szeretnél dolgozni? Mennyit szeretnél keresni? Ha körvonalazódott benned, hogy mit szeretnél elérni, igyekezd ezt mindig szem előtt is tartani!

2. Írj egy lehengerlő önéletrajzot!

Mivel manapság a legtöbb álláspályázat alapja az önéletrajz elküldése, érdemes erre nagy odafigyelést fordítani. Az új munkatárs kiválasztásában hatalmas szerepet játszik, hogy a HR-es kollégában milyen benyomást kelt az önéletrajz. Megírásához letölthetünk mintákat az internetről, vagy használhatjuk fantáziánkat szabadon.

Fontos azonban, hogy az alábbi öt pontra különösen odafigyeljünk:

* fénykép (Ezt látják meg először. Legyen személyigazolvány-képszerű, azaz hivatalos, jól látható, aktuális kép rólunk)

* nyelvezet (Hivatalos szöveget használjunk, kerüljük a szlengeket, „szmájlikat” és lehetőleg ügyeljünk a helyesírásra is.)

* átláthatóság (Legyen egyértelmű és vázlatos, jól áttekinthető a szöveg.)

* terjedelem (Maximum 2 oldal)

* speciális (Tapasztalataink felsorolásánál vegyünk figyelembe, hogy milyen az általunk megpályázott állás- és az ahhoz leginkább passzolókat soroljuk fel.)

3. Pályázz!

Ha elkészítettél egy ütős önéletrajzot, vesd be! Álláskeresésben több fórumot is használhatsz. Az első és legkényelmesebb otthonról, az internet segítségével az állásportálok átböngészése. Ha erre nincs lehetőséged, akkor érdemes átlapozni az álláshirdetéseket tartalmazó helyi újságokat, kiadványokat.
A másik módszer, ha szakmai tanácsadó segítségét kéred. Ez esetben ellátogathatsz egy munkanélküli központba, vagy felveheted a kapcsolatot egy munkaerő közvetítő céggel.
Az ott dolgozó tanácsadók személyes elbeszélgetés alapján biztosan személyre szabott, kézzel fogható segítséggel szolgálnak majd.

4. Fordulj Hozzánk, ha elakadnál!

Ha a folyamat bármelyik részében megrekedsz, fordulj hozzánk bizalommal!
Adecco Iroda- Győr, Budai út 2. 96/519-295 gyor@adecco.com
Linka Melinda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.